Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI PREDSTAVNICI

Martić prošla u polufinale, Ćorić i Vekić nisu uspjeli

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
10.02.2023.
u 23:51

Vekić je u odlučujućoj igri imala pet set-lopti, tri vezane kod prednosti od 6-3, a potom još dvije, no u tim poenima nažalost nije bila dovoljno precizna, dok je Sakkari uspjela iskoristiti svoju prvu meč-loptu u "tie-breaku", a ukupno drugu u meču.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Montpellieru, uspješniji od njega je u četvrtfinalu bio Francuz s američkim državljanstvom Maxime Cressy sa 7-6 (2), 6-4 nakon sat i 46 minuta igre.

Protiv visokog servera Cressyja Ćorić nije uspio ostvariti niti jedan "break" u meču iako je stvorio po tri prilike za oduzimanje servisa suparniku u svakom setu. U prvom setu Ćorić je imao tri "break-lopte" kod rezultata 4-4, no Cressy je uvijek izvukao odličan servis da bi u "tie-breaku" Amerikanac u potpunosti dominirao.

Početkom drugog seta Ćorić je skupo platio pad koncentracije na svom početkom udarcu te dvostrukom servis pogreškom "darivao" gem Cresyju. Sve dok Amerikanac nije došao u situaciju za servis za meč ćorić se nije uspijevao približiti "breaku", a onda je Cressy na pravio dvije dvostruke servis pogreške što je u kombinaciji s odličnim Ćorićevim lobom našem igraču omogućilo tri vezane prilike za povratak. Iako je Ćorić imao svojih šansi u tim poenima, Cressy se izvukao i potom asom okončao dvoboj u svoju korist.

Martić prošla u polufinale

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u polufinale WTA turnira u Linzu, ona je u četvrtfinalu svladala Dankinju Claru Tauson sa 6-4, 7-5 nakon sat i 39 minuta igre.

Martić se okoristila velikim brojem pogrešaka suparnice za osvajanje prvog seta sa 6-4 i vodstvo od 4-0 u drugom setu. Kada se činilo kako je dovršetak meča pitanje trenutka, Tauson je djedno počela pogađati kutove igrališta te s pet uzastopnih osvojenih gemova stila nadomak izjednačenja. No, 10 godina iskusnija Martić uspjela je zaustaviti nalet Dankinje i okončati meč u svoju korist s tri uzastopna osvojena gema.

Martić će u polufinalu u subotu igrati protiv prve nositeljice Grkinje Marije Sakkari koja je ranije u četvrtfinalu svladala drugu hrvatsku predstavnicu Donnu Vekić sa 6-3, 7-6 (8).

Vekić bez polufinala

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale WTA turnira u Linzu, bolja od nje je u četvrtfinalu bila prva nositeljica Grkinja Maria Sakkari sa 6-3, 7-6 (8) nakon dva sata i sedam minuta igre.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Vekić i Sakkari i treća pobjeda grčke igračice.

U prvom setu koban po Vekić bio je gubitak servisa u četvrtoj igri kojega 26-godišnja Osječanka nije uspjela nadoknaditi. Nakon što je Vekić izgubila gem na svom početnom udarcu i u prvoj igri drugog seta činilo se kako nejzin otpor neće dugo trajati. No, sjajnim nizom poena u četvrtoj igri te dionice meča Vekić je uspjela oduzeti servis suparnici i to bez izgubljenog poena te tako vratiti rezultatsku ravnotežu. Nažalost, ona nije dugo trajala, Sakkari je ostvarila novi "break" za prednost 4-3, a Vekić je odmah u sljedećoj igri propustila 0-40 za "re-break". Ipak, kada je Sakkari servirala za meč, Vekić je spasila meč-loptu Grkinje i poravnala na 5-5, pa je o pobjednici odlučivao "tie-break".

Vekić je u odlučujućoj igri imala pet set-lopti, tri vezane kod prednosti od 6-3, a potom još dvije, no u tim poenima nažalost nije bila dovoljno precizna, dok je Sakkari uspjela iskoristiti svoju prvu meč-loptu u "tie-breaku", a ukupno drugu u meču.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije