Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometna tržnica

Vatreni u potrazi za katarskom vizom mijenjaju klubove, evo tko sve seli

storyeditor/2022-04-15/PXL_REU_100322_92429620.jpg
24.06.2022.
u 09:10

Talijanski Tuttomercato prije dva tjedna dojavio je da je interes za Vidu iskazao Napoli, a sada je isto napravila i Monza, novi član Serie A i klub čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

Nogometni prijelazni rok se zahuktao, a itekako su traženi i hrvatski reprezentativci. A mnogi od njih moraju dobro izabrati novu destinaciju kako bi uhvatili formu i našli se na Dalićevu popisu za SP u Kataru.

Torino, koji vodi hrvatski trener Ivan Jurić, već se pomirio s odlaskom sjajnog braniča Gleisona Bremera, koji se nalazi na popisu želja nekolicine europskih klubova. Zbog toga užurbano traže njegovu zamjenu, a jedna od glavnih meta je hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car. Prvi sastanak održan je jučer u Italiji, a poznato je da Marseille nema ništa protiv prodaje hrvatskog reprezentativca. Naravno, za određenu odštetu. Jer, iako Duji ugovor s Marseilleom istječe sljedeće godine, Francuzi su ga RB Salzburgu platili 19 milijuna eura pa će sigurno tražiti barem polovicu od toga u ovom transferu.

Vida kod Berlusconija

Drugi stoper vatrenih Domagoj Vida sigurno će promijeniti klub jer mu ugovor s Beşiktaşem istječe prvog dana srpnja, a Turci ga ne žele produljiti pod uvjetima koje želi Hrvat. Spominjao se i povratak u HNL, no iskusnog stopera sada se sve češće povezuje s odlaskom u Italiju.

Talijanski Tuttomercato prije dva tjedna dojavio je da je interes za Vidu iskazao Napoli, a sada je isto napravila i Monza, novi član Serie A i klub čiji je vlasnik Silvio Berlusconi. Monzin je cilj ustaliti se u najvišem rangu talijanskog nogometa, a njezin čelnik Adriano Galliani, koji je bio i glavni čovjek Berlusconijeva Milana, Vidu smatra velikim pojačanjem za momčad. Dok bi u Napoliju bio rezervna opcija, u Monzi bi igrao u prvih 11, a to je Vidi nužno želi li putovati na SP u Katar.

Minutaža je itekako nužna i Nikoli Vlašiću. Iza njega je najteža sezona u karijeri. U prvih godinu dana u West Hamu nije opravdao 30 milijuna eura odštete CSKA Moskvi ni 4 milijuna eura godišnje plaće i zato se ovih dana pisalo da bi ga čekićari mogli poslati na jednogodišnju posudbu. Hajdukovi navijači odmah su počeli sanjati, no njegov povratak na Poljud nije realna opcija, jer Hajduk bi jako teško pokrio i polovicu njegove velike plaće.

No neki engleski mediji tvrde da će David Moyes ipak dati još jednu šansu Vlašiću i ostaviti ga da se bori za mjesto u prvih 11.

Bio je 1. Dalićev izbor

Vratar Ivo Grbić u ključnoj je utakmici za plasman na SP u Rusiji bio prvi Dalićev izbor, no u međuvremenu je izgubio mjesto u momčadi Lillea, a tako i među vatrenima. Zato je svjestan da na ljeto mora promijeniti klub kako bi otputovao u Katar. Grbiću je konkurencija u matičnom Atletico Madridu najteža moguća – Slovenac Jan Oblak pa je jasno da tamo neće braniti. Stoga se nakon odlaska s posudbe iz Lillea očekuje da mu menadžer Andy Bara do kraja prijelaznog roka pronađe klub u kojem će braniti. Španjolci pišu da ga žele dva španjolska prvoligaša – Rayo Vallecano te Espanyol.

>> Pogledajte i video: Razgovor s Peterom Schmeichelom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije