Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI STOPER

Hajduk doveo bivšeg igrača Dinama, pridružit će se momčadi u Austriji na pripremama

Robert Matić / Hajduk.hr
20.06.2022.
u 15:14

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre - kazao je sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius.

Bivši junior zagrebačkog Dinama i hrvatski U-21 reprezentativac Toni Borevković novi je igrač Hajduka.

Ovaj 25-godišnji stoper stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa ugovora iz portugalskog prvoligaša Vitorije de Guimaraes. 

Nogometnu karijeru započeo je u Marsoniji, a nakon toga prelazi u Dinamo za čije je mlađe uzraste nastupao četiri godine. Odande je otišao u Rudeš gdje je više igrao i u tri sezone prikupio preko šezdeset službenih nastupa.

Transfer u portugalski Rio Ave ostvario je 2018. godine te je u tri sezone upisao preko 80 službenih nastupa. U posljednjoj sezoni prešao je redove Vitorije de Guimaraes za koju je odigrao 24 utakmice. 

- Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stopera od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti. Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima svoje karijere - kazao je o Toniju sportski direktor kluba Mindaugas Nikoličius

Za Borevkovića se otvara mjesto u momčadi zbog odlazaka Katića i Ferra koji su pokrivali stoperska mjesta.

- Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe - kazao je Toni nakon potpisa za Hajduk.

>> Konferencija za medije Zdravka Mamića

Ključne riječi

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
16:44 20.06.2022.

Nešto je čudno kod tog igrača koji kao vrijedi 3 milijuna €?! Ima ugovor s Portugalcima do kraja lipnja 2026., otkupna klauzula mu je 50 milijuna €, a oni ga dali na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora za 1 milijun €??? Izgleda skužili što su to zapravo kupili od Rio Ave-a (premda su ga i tada platili svega 1,2 milijuna)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije