Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolja momčad i ekipa

Valent i Martin: Olimpijsku 2020. čekamo kod kuće

30.12.2019.
u 23:34

Samostreličarkama je ovo treći put uzastopce da osvajaju nagradu u izboru SN-a, a ovaj put zlatnu trojku činile su još i Sanja Komar i Mihaela Oborovečki

Uz Sandru Perković i vaterpoliste, najveća konstanta u svim izborima hrvatskih sportaša u ovom desetljeću jesu braća Sinković. Valent i Martin su preuzeli peti naslov najbolje momčadi u izboru Sportskih novosti, a budu li zdravi u olimpijskoj 2020., bit će i ozbiljni kandidati za to i na isteku sljedeće godine.

U šali smo ih pitali zar im već nije dosadilo da u ovo doba godine moraju obilaziti svečanosti na kojima preuzimaju nagrade.

– Ja se držim one da djela, a ne odijela, čine čovjeka i bio bih najsretniji kada bih na ovakve priredbe mogao doći u trenirci reprezentacije jer mi dres-kod i odijela teško padaju. S druge strane, priznanja se nikad neću zasiti jer su potvrda za sav onaj uloženi rudarski rad – kazao je Martin Sinković te otkrio i svoju malu modnu tajnu:

– Imam 3-4 odijela za ovakve prilike, no došao sam ovamo u onome u kojem sam bio i na svečanosti HOO-a, ali sam promijenio kravatu, cipele i remen.

Samostreličarke se požalile

Na temu se nadovezao Valent:

– Za razliku od žena koje u ovakvim prigodama mijenjaju haljine, nama muškarcima je lakše jer je katkada dovoljno promijeniti samo kravatu.

U olimpijsku 2020. obojica planiraju ući kod kuće, bez skupnog dočeka, a Martin ističe:

– Ja ću biti doma sa suprugom i zaspat ću prije ponoći i to mi je najdraže, baš kao i to što je trener Bralić bio milosrdan pa nam je dao slobodan dan prvoga siječnja.

– No zato ćemo na Staru godinu imati udarni trening – nadovezao se Valent i dodao:

– Još od mlade dobi Novu godinu nisam dočekao kod kuće pa si možda ovaj put i to priuštim.

Najbolja ekipa godine – a to su samostreličarke (aktualne svjetske prvakinje) – dočekat će 2020. s izvjesnim nezadovoljstvom o kojem nam je govorila članica zlatne svjetske trojke Valentina Pereglin:

– Nažalost, propustom Hrvatskog streljačkog saveza nismo nominirane za ovu istu nagradu u Hrvatskom olimpijskom odboru. A svjetske smo prvakinje poput kuglačica i bile bismo im konkurentne. Naše Svjetsko prvenstvo bilo je prije četiri mjeseca, a u Savezu su nam se opravdavali da nisu unijeli naše rezultate u aplikaciju koja ide u HOO jer nisu znali iščitati naše biltene sa Svjetskog prvenstva. A takvo što vam zacijelo najbolje govori o tome kakav tretman naš sport ima u sklopu nacionalnog saveza. Žele nas marginalizirati, a mi se trudimo Hrvatsku predstavljati u svijetu u najboljem svjetlu.

Franko tek krenuo po trofeje

Inače, samostreličarkama je ovo treći put uzastopce da osvajaju nagradu u izboru SN-a, a ovaj put zlatnu trojku činile su još i Sanja Komar i Mihaela Oborovečki.

Svoju prvu nagradu u ovom izboru, a zacijelo ne i posljednju, dobio je 16-godišnji splitski plivač Franko Grgić, prvi dobitnik nagrade za najboljeg mladog sportaša kojeg su takvim izglasali online glasači portala Sportskih novosti. Franko je svjetski juniorski prvak i rekorder koji bi sa svojim rezultatom zauzeo šesto mjesto u seniorskom finalu SP-a i koji je svoju formulu uspjeha opisao ovako:

– Treniram, discipliniran sam i slušam trenera, a u Marinu Mogiću imam jako dobrog sparing-partnera.

S obzirom na to da je Hrvatska imala tradiciju medaljaša u sprinterskim disciplinama, kako to da sada imamo veliku plivačku nadu u dugoprugaškim disciplinama (800 i 1500 metara)?

– Kada sam prešao u Jadran, pridružio sam se Mogiću koji je trenirao duge discipline, pa je tako i ostalo.

Upitan koji su njegovi mogući vrhunci, Franko je bez ustručavanja kazao:

– Želja mi je osvojiti olimpijsko zlato i skinuti svjetskog rekordera, Kineza Sun Yanga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije