Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMA MEDALJA ZA HRVATSKU

Bravo majstore! Nevjerojatni Tin Srbić osvojio srebrnu medalju!

Tin Srbić
Foto: Reuters
1/28
03.08.2021.
u 13:19

Srbić je tek drugi hrvatski vježbač koji je nastupio u finalima na Olimpijskim igrama. Prvi je bio Filip Ude koji je bio srebrni na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nevjerojatno i gotovo bez pogreške izveo je zahtjevnu vježbu 6.5. Sve elemente izveo je odlično, a saskok je bio sjajan i ukopan! Osvojio je ocjenu visoku 14.900!

Ovo mu je prva olimpijska medalja, ukupno osma za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama. Naš gimnastičar nastupio je 6. od 8 natjecatelja koji su se plasirali u finale. 

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019., 2020.) tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje.

Bolji od njega bio je samo Japanac Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji s 14.533.

03 August 2021, Japan, Tokio: Gymnastics: Olympics, high bar, men, final at Ariake Gymnastics Centre. Tin Srbic from Croatia is happy about the second place. Photo: Marijan Murat/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Marijan Murat/DPA/PIXSELL

Za 19-godišnjeg Japanca drugo je to zlato u Tokiju nakon što je bio najbolji i na višeboju.

Srbić je tek drugi hrvatski vježbač koji je nastupio u finalima na Olimpijskim igrama. Prvi je bio Filip Ude koji je bio srebrni na Igrama u Pekingu 2008. godine.

Srbić je finale izborio ocjenom 14.633, s kojom je zauzeo treće mjesto u kvalifikacijama. Srbić je nastupio u prvoj subdiviziji te je nakon nje zauzimao prvo mjesto, no u drugoj subdiviziji bolji od svjetskog prvaka na ovoj spravi iz 2017. godine bili su Japanac Daiki Hashimoto s 15.033 i Kazahstanac Milad Karimi s 14.766. U trećoj subdiviziji više nitko nije bio bolji od Srbića, približio mu se samo Amerikanac Brody Malone koji je s ocjenom 14.533 završio na četvrtom mjestu.


 

Odlično se osjećam. Imao sam između kvalifikacija i finala samo jednu vježbu koju ću raditi u finalu, bila je dobra, bio sam zadovoljan. Nema kalkulacija bez obzira na to što nastupam šesti. Idemo s vježbom 6.5 i to je to. Nema uopće drugog izbora. Napravio sam je u životu dovoljno puta. Isprobao sam je i u lipnju u finalu Svjetskog kupa u Osijeku. Spremna je –  rekao je Srbić uoči finala.

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Komentara 38

Avatar Ivkagoric
Ivkagoric
12:39 03.08.2021.

Bravoooo!!!!

Avatar southman
southman
12:35 03.08.2021.

Tin svaka čast !

DU
Deleted user
12:34 03.08.2021.

Hashimoto prvi. Tin drugi . Čestitke !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije