Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Uvjerljivi Blackhawksi, poraz Penguinsa

Chicago Blackhawks
Reuters
20.11.2009.
u 08:25

Hokejaši Chicago Blackhawksa svojim igrama u posljednje vrijeme potvrđuju visoke ambicije uoči sezone. Ostvarili su petu uzastopnu i 13. ukupno pobjedu (u 20 utakmica) na gostovanju kod Calgaryja 7-1.

U reprizi prošlosezonskog prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije Chicago je ponovo izašao kao pobjednik, a utakmicu je odlučio u drugoj trećini koju je dobio 5-1, te kasnije lako došao do slavlja.

Blackhawksi su dobili Flamese prošle sezone u doigravanju 4-1, a u prvoj međusobnoj utakmici ove sezone nadoknadili su zaostatak od 0-5 i kasnije slavili 6-5 pobjedu.

Čak četiri gola zabili su Blackhawksi s igračem više, od kojih su dva djelo Krisa Versteega. U strijelce su se kod pobjedničke momčadi upisali i Troy Brouwer, Patrick Kane, Dustin Byfuglien, Andrew Ladd i Ben Eager, dok je vratar Cristobal Huet obranio 27 udaraca golu.

Ottawa Senatorsi lako su kod kuće pobijedili aktualne prvake Pittsburgh Penguinse i nanijeli im osmi ovosezonski poraz (u 22 utakmice). Kanadski branič Chris Phillips zabio je dva pogotka u svojoj jubilarnoj 800. utakmici u regularnom dijelu sezone, dok je vratar Pascal Leclaire obranio 25 udaraca.

Češki ljevokrilni igrač Milan Michalek zabio je svoj 100. gol u karijeri, mrežu Peguinsa tresli su i Chris Kelley i Jonathan Cheechoo, dok je Mike Fisher upisao tri asistencije.

Boston Bruinsi zaustavili su seriju vlastitih poraza na brojci tri i prekinuli niz od četiri uzastopne pobjede Atlanta Trashersa gostujućim 4-3 slavljem. Trashersi su spasili bod golom Maksima Afinogenova 41 sekundu prije kraja regularnog dijela, ali je Bruinsima pobjedu na kraju donio Patrice Bergeron, koji je zabio jedini pogodak iz jedanaesterca.

NHL liga, četvrtak:

Carolina - Toronto 6-5 (penali)

Atlanta - Boston 3-4 (penali)

Ottawa - Pittsburgh 6-2

St. Louis - Phoenix 3-2 (produžetak)

Nashville - New Jersey 3-2 (penali)

Dallas - Columbus 1-4

Calgary - Chicago 1-7

Anaheim - Tampa Bay 4-3 (produžetak).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije