Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JJK Uragan

U Splitu održan veliki međunarodni turnir u 'grapplingu' u ringu

Grappling
Foto: VL
1/8
22.02.2015.
u 14:55

Očekivano, veliku dominaciju u diviziji NO GI pokazali su u dječjim uzrastima borci iz UFK Ban iz Zagreba.

Ove subote, 21. veljače u Splitu, u dvorani Akademije borilačkih sportova Bushido u organizaciji JJK Uragan iz Splita, održan je veliki međunarodni turnir u grapplingu u ringu. Jednom riječju bilo je na oduševljenje svih nazočnih-spektakularno!

U Splitu su nastupili, uzeći u obzir sve dobne i starosne skupine i trenutno možda najbolji borci iz Hrvatske i regije! Ukupno 102 natjecatelja iz čak 24 kluba a poseban je raritet da su po prvi put splitski BJJ klubovi na jednom borilištu bili najmasovniji - uz domaćina JJK uragan nastupili su u velikom broju natjecatelji iz Black Dragon Akademije, Roger Gracie Akademije te Ostojić-Joker Akademije!

Uistinu respekt! Očekivano, veliku dominaciju u diviziji NO GI pokazali su u dječjim uzrastima borci iz UFK Ban iz Zagreba koji su bili najbrojniji pa je tako Josip Nežman iz UFK Ban pobjedio u finalu djeca do 9 godina, kategorija -35 kg, Bornu Znaora iz JJK Uragan dok je Tin Miklečić u kategoriji djeca, 10-11 godina -35 kg pobjedio u finalu Ivana Mijađevića iz Slava MMA teama Mostar (BiH).

Apsolutna dominacija dječaka iz UFK Ban potvrđena je i u dječaci 10-12 godina, kategorija +45 kg, gdje je Bruno Soldan pobjedio klupskog kolegu Luku Miklečića. U juniorima iste divizije posebno se iskazao Šime Morović iz HK Trešnjevka koji je u super dobroj kategoriji -70 kg pobjedio Mateja Šendu iz Ploča dok je njegov kolega Luka Ćosić u kategoriji -77 kg pobjedio klupskog kolegu Tina Miloševića.

Foto: VLm

Pobjednik kategorije -70 kg bio je Petar Marjanović iz UFK Ban dok je Mario Mikić iz CroMMA teama iz Zagreba apsolutni pobjednik kategorije -77 kg pobjedivši u finalu odličnog Talijana Giovannija Scimecu. U kategoriji NO Gi -93 kg početnici odličan je bio Miloš Bojović iz Nikšića koji je u finalu savladao debitanta damira Ercega iz JJK Uragan.Spektakularni mečevi održani su u kategoriji - 84 kg gdje je seniorski pobjednik bio Donat Matek iz UFK Ban koji je u finalu savladao inače odličnog Aljošu Grassija iz splitskog Black Dragona. Pobjednik kategorije +93 kg je Domagoj Pejčinović iz MMA Slava Mostar koji je savladao Ivu Vatavuka, vrhunskog grapplera it RGA Split.

U diviziji Gi odnosno u borbama u kimonu u kategoriji juniori -70 kg pobjednik je Bepo Matković iz BD Split koji je savladao u finalu klupskog kolegu Luku Peričića. U kategoriji -77 kg odličan dan zaključio je Giovanni Scimeca iz JJK Uragan koji je savladao čak 4 protivnika te u finalu Luku Lucića te tako po prvi put osvojio veliki naslov otkada je član splitskog JJK Uragan.

U kategoriji -84 kg Nikola Blečić iz Prometej MMA kluba Nikšić u finalu je savladao Niku Barića iz RGA Split. Nedodirljiv u kategoriji -93 kg (advanced) bio je uvjerljivo Danko Uglešić iz Black Dragona Split savladavši u finalu Mislava Pejčinovića iz SLava Teama Mostar. Dino Moskatelo je unatoč ozljedi odnosno lomu prsta ipak u finalu kategorije -93 kg pobjedio Miloša Bojovića iz Crne Gore te tako nakon niza pobjeda ipak imao razloga za zadovoljstvo dok je već veteran po broju nastupa i borbama Antonio Ljušanin rutinski prošetao do naslova u kategoriji +93 kg advanced.

Glavni organizator i promotor skorašnje grappling lige Hrvoje Znaor je iskazao zadovoljstvo viđenim borbama i suđenjem a posebno što nije bilo ozljeda, unatoč velikom broju natjecatelja u svim kategorijama. Posebno se zahvalio medijskim promotorima Dalmacija Newsu i Večernjem listu uz naglasak da je ovo bio definitivno najjači ikada održani grappling turnir u Splitu, a možda i u Hrvatskoj te da uskoro kreće velika serija grappling turnira odnosno grappling lige.

Velika zahvala je upućena i gostima iz svih hrvatskih klubova uključujući čak i daleki grad heroj Vukovar kao i sportskim prijateljima iz Mostara i Nikšića koji su definitvno dali ogroman obol u kvaliteti turnira. Veliki respekt i za živu legendu hrvačkog i grappling sporta Zlatka Klarića iz HK Trešnjevka koji može i treba biti primjer svim borcima i trenerima po ponašanju i karakteru koji iskazuje kroz sva natjecanja bez obzira na veteranske godine.

Na kraju, najavljen je veliki borilački spetakl koji se priprema u Sinju 29.03.ove godine gdje će nastupiti vrhunski poznati borci iz Hrvatske i regije u više borilačkih sportova o čemu će šira javnost uskoro biti upoznata!

>> Split kao domaćin 'grappling' turnira po uzoru na američke borilačke promocije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije