Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2012.

U našoj skupini države koje Europska unija spašava od bankrota

'rusija_031211'
''
04.12.2011.
u 08:42

Ukupni dug Italije je nestvarnih 2200 milijardi eura. Španjolska također grca u dugovima (465 milijardi eura), dok su Irska i Hrvatska s obzirom na broj stanovnika također jako zadužene (80 i 45 milijardi eura).

Ako je skupina A najlakša (Poljska, Grčka, Češka, Rusija), skupina B najteža (Nizozemska, Njemačka, Portugal, Danska), onda je naša skupina sigurno najzaduženija. Naime, Italija i Španjolska najzaduženije su zemlje EU, a veliki vanjski dug imaju i Irska i Hrvatska.

Ismijavali Berlusconija

Ukupni dug Italije iznosi pomalo nestvarnih 2200 milijardi eura. Španjolska također grca u dugovima (465 milijardi eura), dok su Irska i Hrvatska s obzirom na broj stanovnika također jako zadužene. Irci su dužni 80 milijardi eura, a Hrvatska oko 45. I zato bi nam svima dobro došao uspjeh na Euru, jer dokazano je da pobjede na prvenstvu donose i veliki prihod gospodarstvu te zemlje.

Dok se Guardian šali na račun zaduženosti zemalja naše skupine, BBC se šali na račun našeg protivnika Italije. Kaže da je najbolji izvozni talijanski proizvod Carla Bruni, aludirajući na njezinu udaju za francuskog predsjednika Sarkozyja. A za najpoznatiju talijansku ličnost u svijetu označili su Silvija Berlusconija, ustvrdivši da je to političar koji najviše voli mlade djevojke i plastične operacije.

No, mi bismo Italiju trebali gledati kroz podatak da su Talijani u 10 utakmica primili samo dva pogotka, najmanje od svih momčadi u kvalifikacijama. Naš drugi suparnik Španjolska je, pak, uz Njemačku jedina momčad sa 100 posto osvojenih bodova u skupini.

Španjolski su igrači na Twitteru svi redom napisali da su u jakoj skupini, no da im je jedini cilj naslov.

"Imamo vrlo tešku skupinu, no osvojit ćemo naslov", napisao je Cesc Fabregas. Njegov partner u veznoj liniji Andres Iniesta je dodao: "Idemo obraniti titulu, zagrljaj svima".

Na oprez poziva i Iker Casillas.

"Mnogo je jakih momčadi i naša obrana naslova će biti itekako teška. Laganog suparnika nema i bit će to velika borba za svaku pobjedu", napisao je vratar furije na Twitteru.

Trapattonijevo prokletstvo

Zanimljivo, BBC je u predstavljanju Hrvatske kao najveću facu označio Gorana Ivaniševića, a kao najbolji "izvozni proizvod" Johna Malkovića, američkog glumca i redatelja hrvatskih korijena.

U predstavljanju Irske napisao je da trener Iraca Trapattoni ima jako neugodnih iskustava na klupama reprezentacija. Na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i Japanu njegovu je Italiju u susretu osmine finala pokrao sudac, na EP-u 2004. ispao je zbog dogovora Danske i Švedske (bilo je 2:2, što je jedini rezultat koji je osiguravao prolaz dalje objema skandinavskim momčadima), dok ga je odlaska na SP 2010. s Irskom koštala znamenita Henryjeva ruka.

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:29 04.12.2011.

Vanjski dug Italije je $ 2,300 milijardi , Spanjolske $ 2 ,000 milijardi,Irske $1.800 milijardi a Hrvatske 47 milijardi

DC
DC
16:27 04.12.2011.

4 katolicke zemlje u istoj grupi. :)

HA
HajdukSiffredi
01:19 05.12.2011.

Hrvatska nije Katolicka zemlja, nego sekularna demokratska republika u kojoj postoji sloboda religije i sloboda od religije. Takodjer ostale tri zemlje spadaju u istu kategoriju. Onako usput...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije