Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITI JEDNOG IGRAČA DINAMA...

U najboljoj momčadi bivše države nema ni Petka, ni Livaje, ali Bjelica može biti sretan

Rijeka pobijedila Dinamo s rezultatom 3:1 i plasirala se u polufinale kupa
Matija Habljak/PIXSELL
23.12.2021.
u 13:55

Ostatak momčadi sačinjavaju igrači Partizana (Igor Vujačić, Miloš Jojić, Queensy Menig i Ricardo Gomes), odnosno Crvene zvezde (Guelor Kanga i Aleksandar Katai)

Comparisonator, nogometna platforma koja se bavi analizom nogometne statistike, odabrala je najbolje momčadi raznih dijelova svijeta, a među njima i za prostor bivše države iako ona ne postoji već više od 30 godina. No, eto, oni su ipak sastavili momčadi bazirane na statističkim podacima iz  liga Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije i Crne Gore. Makedonska i kosovska liga nisu obuhvaćene ovim istraživanjem.

U najboljoj momčadi, ‘zlatnoj‘, kako ju je Comparisonator nazvao, nalazi se pet igrača iz Prve HNL i šest iz srpske Super lige.

Zanimljivo, nema niti jednog igrača Dinama, a niti Marka Livaje. Točnije, hrvatsku ligu uglavnom predstavljaju obrambeni igrači - vratar Osijeka Marko Malenica i njegov suigrač na lijevo boku Petar Bočkaj, stoper Rijeke Hrvoje Smolčić te Hajdukov desni bek Gergo Lovrencsics.

Posljednji igrač Prve HNL u ‘zlatnoj‘ momčadi je Robert Murić, desnokrilni napadač Rijeke. Ostatak momčadi sačinjavaju igrači Partizana (Igor VujačićMiloš JojićQueensy Menig Ricardo Gomes), odnosno Crvene zvezde (Guelor Kanga Aleksandar Katai).

Doduše, već u srebrnoj momčadi se popravlja hrvatska statistika, ondje je i Livaja, ali i četvorica dinamovaca  Dominik LivakovićDino PerićJosip Mišić Luka Ivanušec, a ima ih i u brončanoj.

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar kastanjer2
kastanjer2
14:30 23.12.2021.

Jugoslavija je zamjenska velika Srbija.

ER
EroK
19:35 23.12.2021.

Neki još sanjaju o bivšoj državi! To jedino možete - sanjati i kmečati! Bljak!

Avatar mladen valentić
mladen valentić
19:40 23.12.2021.

Zato je i dobro da smo srušili tu Jugoslaviju, jer su igrači Dinama teško ulazili u ondašnju reprezentaciju, ali su brzo ispadali, Čak i dinamova generacija 82. osim Zeke drugi su bili na tribinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije