Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BADELJ, PERIŠIĆ I TOMEČAK

Trojac već u igri za Bilića, ali u Reims ih A stožer nije došao gledati

Ivan Perišić
Marko Lukunić/PIXSELL
04.03.2010.
u 10:15

- Uvijek sam kritičan, ali protiv jakog suparnika igrali smo kao momčad - kaže Ladić nimalo obeshrabren porazom od Francuza.

Pogled na semafor France - Croatia 3:1 izborniku mladih vatrenih Draženu Ladiću i svima koji rade u nogometu može samo sugerirati brigu i loše raspoloženje. No, ako ste bili u Reimsu, na divnom stadionu današnjeg francuskog trećeligaša, tada ste mogli vidjeti potpuno drukčiju sliku.

Pričuve podbacile

Sat vremena Hrvatska je bila ravnopravna uglednom suparniku, imali su mladi kockasti nekoliko lijepih prigoda, nije dosuđen kazneni udarac na Nikoli Kaliniću. Ono što nas se dojmilo, naši dječaci bili su trkački, tjelesno i taktički na visokoj razini.

– Ne sjećam se kada su se stvari na terenu i rezultat tako razlikovali kao u Reimsu. Znate da sam uvijek realan i kritičan prema igračima, ali doista mogu nakon te utakmice mirno zaspati. Zato što smo veći dio susreta, protiv vjerojatno najjačeg mogućeg suparnika, igrali kao momčad. A to je put koji tražim od kada sam preuzeo ovu generaciju – rekao je izbornik mlade reprezentacije Dražen Ladić.

Tako je i bilo, iako, Ladić mora upozoriti pričuve, koje su srozale razinu utakmice s obzirom na sve pogreške u posljednjih pola sata. Zbog kojih je na kraju i takav rezultat – po svemu viđenom ipak prevelik u korist talentiranih Francuza.

Pamić oduševio

No, u Reimsu smo vidjeli da Ivan Perišić i Milan Badelj već sada mogu biti ozbiljna konkurencija kod Slavena Bilića, da je Tomečak na milimetar do toga. Zna to i Bilić, a šteta što netko iz stručnog stožera koji je u Bruxellesu, dva i pol sata vožnje udaljenom od Reimsa, to ipak nije gledao uživo. Bez obzira na sve, doista bi neki A reprezentativci u bližoj budućnosti mogli dobiti itekako jaku konkurenciju. Sin Igora Pamića, devetnaestogodišnji Zvonko, vjerojatno od srijede više neće biti samo mladi reprezentativac, nego sigurno i meta skauta. Taj nam se mladić najviše dopao od svih, ima odličan osjećaj za igru, solidan pregled igre, dobru dugu loptu. Nije bez razloga prva uzdanica Karlovca, jesenske hit-momčadi u HNL-u.

– Ne bih htio izdvojiti niti jednog našeg igrača, ali vidi se da imamo potencijala – dodao je izbornik Dražen Ladić.

Koliko god klubovi živjeli teško, koliko god bila teška situacija u našem nogometu, treneri mlađih uzrasta stvaraju igrače koji će u budućnosti "hraniti" najbolju hrvatsku reprezentaciju. Bez obzira na to što Hrvatski nogometni savez ne mari puno za njih.

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:44 04.03.2010.

Ove mlade dečke treba Bilić odmah smjestiti u repku tako da več na World Cupu 2010 mogu dobivati rutinu uz gledanje najboljih nogometaša svijeta po TV ekranima i redovito cuganje Ožujskog po lokalima širom Hrvatske jasno uz neposredni prijenos utakmica sa SP...

OB
-obrisani-
13:36 04.03.2010.

Gledao sam cijelu utakmicu i skoro cijelu su bili bolji od Francuza,a narocito prvo poluvrijeme.Problem je sto ovoj djeci niko nije objasnio da je cilj igre postici zgoditak ,nesto slicno je odigrala i prva momcad ,\'\'ubila\'\' se valjajuci loptu po igralistu .Onako nesto je za bebe i brzo bi zaspale ,dosadno,dosadno da dosadnije ne moze .Mozete zamisliti kako je to gledati nekome ko je neutralan.Bilic ko da nikad nije bio u Engleskoj,a tamo je proveo nekoliko godina i nista nije naucio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije