Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Tragedija: Poginuo je proslavljeni hrvatski olimpijac (50) nakon strašne prometne nesreće

Novi list
10.02.2024.
u 13:10

Sudjelovao je na ZOI u norveškom Lillehammeru 1994. godine, te japanskom Naganu četiri godine kasnije

Poslije sinoćnje stravične nesreći u tunelu Pećine poginuo je Antonio Rački, Delničaninu s riječkom adresom i proslavljeni hrvatski skijaški olimpijac, odnosno sudionik Zimskih olimpijskih igara u norveškom Lillehammeru 1994., te japanskom Naganu, javlja Novi list. Nakon sudara teretnog i osobnog vozila riječkih registracija, osobno vozilo se zarotiralo od siline udarca nakon čega su iz automobila ispale tri osobe. 

GALERIJA Zrinka Ljutić lovi rezultat karijere u veleslalomu

1/8

Također,  neslužbeno se doznaje i kako je među ozlijeđenima u nesreći njegov sin. Na ZOI u Lillehammeru nastupao je u maratonu u skijaškom trčanju osvojio 52. mjesto, dok je još nastupio i u utrkama na 10 kilometara klasično (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto).

Četiri godine kasnije bio je i na Olimpijskim igrama u japanskom Naganu, ali zbog bolesti nije stigao do cilja u utrci na 10 kilometara, dok u utrci na 30 kilometara nije ni startao.

VEZANI ČLANCI:

U Norveškoj je nastupio s 18 godina, a Antonijev otac Antun Zlatko bio je počasni predsjednik Skijaškog saveza PGŽ-a, nekadašnji skijaš trkač i trener. Podsjećamo, sinoć oko 21:40 sati na DC 404 u  tunelu Pećine u Rijeci dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj su smrtno stradala dva hrvatska državljana, a trojica su ozlijeđeni, objavila je PU primorsko-goranska.

Komentara 4

ML
mladen111
16:24 10.02.2024.

Nije stvar u uzroku nego u komentaru lišenom minimalne empatije.

FR
Freudenreichova
13:54 10.02.2024.

Ne znam tko je vozio, ali brzo, brze, jos brze, ajmoooo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije