Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Makarska

Tenisačice radije biraju Dalmaciju nego u Kataloniju, podršku dali Gvardiol, Bilić, Klasnić, Bjelica...

Zagreb: Predstavljen novi turnir WTA Makarska Open
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
25.05.2023.
u 19:51

– Makarska je kolijevka turizma u Hrvatskoj, ali ima i bogatu sportsku tradiciju. Zato smo prigrlili ovaj turnir i ne žalimo ni novca ni truda za njega jer nam on znatno obogaćuje ponudu – istaknuo je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Hrvatska će za 10-ak dana opet biti domaćin jednom jakom međunarodnom teniskom turniru. Radi se o tenisačicama i o WTA 125 Makarska Openu, koji će se u gradu pod Biokovom održati po drugi put (do 2021. domaćin je bio Bol na Braču), tradicionalno u drugom tjednu Roland Garrosa, dakle od 5. do 11. lipnja.

Vjerojatno pet naših

– Interes za naš turnir iznimno je velik, za pozivnicu se raspitivalo šest tenisačica iz prvih 150. Znate da na takvim turnirima igračice iz Top 50 mogu nastupiti samo s pozivnicama, a zasad su najbliže njima Talijanka Martina Trevisan i Egipćanka Mayar Sherif. Naše tenisačice dobro stoje na prijavnoj listi, vjerojatno će biti i otkaza, tako da ja vjerujem da će ih na temelju plasmana ili uz pomoć pozivnica nastupiti najmanje pet: Tara Würth, koja je lani u Makarskoj napravila rezultat karijere (igrala je u četvrtfinalu, op. a.), Ana Konjuh, Antonia Ružić, Petra Marčinko i Tena Lukas – kazao je na predstavljanju turnira u Zagrebu direktor Feliks Lukas.

Većina se tih tenisačica javila videovezom, a evo što je rekla Tena Lukas, inače direktorova sestra:

– Drago mi je da ću i ove godine igrati na domaćem terenu. Nadam se što boljem rezultatu, puno nam znači podrška s tribina – napomenula je Tena koja je dan prije predala meč na ITF-ovu turniru u Italiji zbog problema s ručnim zglobom, ali brat vjeruje da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi i da će Tena biti spremna za Makarsku.

Na sličan način, videovezom, podršku turniru iskazali i još neki poznati sportaši poput Joška Gvardiola, Ivana Dodiga, Slavena Bilića, Ivana Klasnića i Nenada Bjelice, koji je pozvao navijače na "najbolji WTA turnir u regiji". A dio prihoda od ulaznica ići će u dobrotvorne svrhe – za nabavu terapijskog psa koji pomaže u radu s djecom s posebnim potrebama.

– U isto se vrijeme igra i turnir tenisačica iste kategorije u Kataloniji, ali naš je turnir prema prijavljenim igračicama daleko jači. Dakle, tenisačice će radije doći u Dalmaciju nego u Kataloniju. Eto, idemo dalje, iako je teško organizirati bilo što kod nas, posebno u Dalmaciji. Ondje nije lako ni ekipu za balote okupiti – našalio se Lukas otkrivši da će u zabavnom dijelu turnira, osim domaćih snaga, sudjelovati i slavna uzbekistanska pijanistica Lola Astanova koja će u Makarskoj napraviti i glazbeni video.

Ne žalimo novca ni truda

– Makarska je kolijevka turizma u Hrvatskoj, ali ima i bogatu sportsku tradiciju. Zato smo prigrlili ovaj turnir i ne žalimo ni novca ni truda za njega jer nam on znatno obogaćuje ponudu – istaknuo je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije