Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA?

Tata Miočić pozvao da Stipe u ring uđe protiv Hrgovića, razlog će vas iznenaditi

26.03.2021.
u 08:49

Nije Ngannoua lako nokautirati pa mislim da će borba opet otići na pet rundi. Po meni je to realnost. Stipe je maratonac i ako prođu dvije runde, on će biti u prednosti.

Premda je rekordan broj puta (5) uspješno branio naslov prvaka, pa ga tako smatraju i najvećim UFC-ovim teškašem svih vremena, premda je prije tri godine pobijedio istog izazivača (Francis Ngannou), Stipe Miočić i u ovoj noći sa subote na nedjelju opet nije favorit na kladionicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe pomaže Hrvatskoj

Iznenađuje li ga to, bilo je pitanje upućeno Stipi u ESPN-ovoj emisiji.

– Ne, ne iznenađuje me to. To je priča mog života. Las Vegas me mrzi, no neka ostane tako. Ja volim kada mogu ušutkati ljude – kazao je.

Tako razmišlja i njegov otac Bojan koji već godinama živi u Linzu, ali je u svakotjednoj komunikaciji sa sinom.

Ne boji se udaraca, već ozljeda

– I ja volim kada ga podcjenjuju, a oni koji vjeruju u njega, mogu na tome zaraditi.

Mnogi svoju uvjerenost u Ngannouovu pobjedu temelje na činjenici da je posljednje četiri borbe izborio nokautima u prvoj rundi i to za samo 162 sekunde.

– Kažu da je udario trenera, sa svom zaštitnom opremom, i odbacio ga dva metra. No, lako je pogoditi metu koja stoji, no to isto treba učiniti kada se meta vješto miče, lijevo-desno, naprijed-natrag. Uostalom, Cain Velasquez i Junior Dos Santos ušli su u borbu s Ngannouom puno vremena poslije svojih najboljih dana. A Blaydes i Rozenstruik nisu najviša klasa.

Suprotno lasvegaškim “bookmakerima”, hrvatski treneri Zelg Galešić i Dražen Forgač uvjereni su u Miočićevu pobjedu i to prekidom. Zelg vjeruje da će to biti već u prvoj, a Dražen u drugoj rundi. Je li i Stipin otac takav optimist?

– Nije Ngannoua lako nokautirati pa mislim da će borba opet otići na pet rundi. Po meni je to realnost. Stipe je maratonac i ako prođu dvije runde, on će biti u prednosti. Protivnik je od njega znatno teži, a kada imate takvu masu, potrebno vam je i više kisika.

Zar ga kao oca ne plaši činjenica da mu se sin treba suočiti s “Predatorom” koji ruši sve pred sobom?

– Ne, nisam u strahu jer ne čini samo snaga prvaka, bez obzira na to što, kada Ngannou napada, to izgleda kao kada helikopter uključi propeler. Po meni je iznimno važno i koliko se pametno boriš. Osim toga, ponavljam, Ngannou je pomeo dvojicu potrošenih bivših prvaka i još dva borca koji nisu njegova klasa.

Ipak, kao roditelju, ni ovaj put mu neće biti lako.

– Nikad nisam mjerio tlak za vrijeme Stipine borbe, no znam da će mi i ovaj put porasti. I zato ponekad, za vrijeme borbe, odem u drugu prostoriju. To je sport u kojem neminovno primate udarce i ja zbog primljenih udaraca ne strahujem, ali strahujem zbog mogućih ozljeda. Teško mi padne i ako Stipe gubi, jer ipak su u pitanju i njegov i obiteljski ponos, no, kažem, više me strah ozljeda.

Koji od Stipina tri poraza (Struve, Dos Santos, Cormier) je kao otac najteže podnio?

– Onaj prvi, protiv Struvea, jer mu ponos nije dozvolio da nakon što je dobio udarac u oko zatraži medicinsku pauzu. I to je skupo platio protiv borca koji nije njegova razina.

A kako je bilo kada je Cormier, u trilogiji iz koje je Stipe izašao pobjednički, nokautirao njegova sina?

– Uh, tada mi je došlo da kroz prozor bacim televizor koji, naravno, nije ništa kriv. Uostalom, i tu je bio problem s prstom u oko, a ni tu se Stipe nije žalio sucu i službenom liječniku. Nadam se da će ubuduće suci više sankcionirati takve poteze. Čujem, da planiraju u to ime uvesti rukavice, bez slobodnih prstiju, no pitam se što će onda biti s hrvačkim hvatovima. Po meni bi bilo bolje da se za prvi prst u oko dobije opomena, da se za drugi oduzme bod, a za treći da se borac diskvalificira.

Gdje će tata Miočić gledati sinovljevu petu obranu naslova svjetskog prvaka?

– Pozvao me prijatelj da gledamo kod njega, bit će još tu ljudi. No, ja najviše volim gledati kod kuće, sa suprugom Jelicom.

“Pamet u glavu”

Kao i obično, otac i sin čut će se na dan borbe.

– To je već postao običaj i to obično bude videopoziv s ljudima iz njegova tima u pozadini. Stipe me nazove, valjda da mi pokaže da se dobro osjeća, a ja mu obično kaže: “Pamet u glavu.”

Protiv ove kamerunske grdosije pameti će mu doista trebati, što i sam potvrđuje kroz priču o “game planu”.

– Moji treneri i ja dugo smo spremali taktiku za ovu borbu i sigurno ćemo joj drukčije pristupiti nego onoj prvoj. Istina, on sada radi nove elemente u borbi, no radim ih i ja. On izgleda puno bolje nego prije tri godine, no bolji sam i ja.

'Neka se bori s Hrgovićem'

Ako bi Stipe, ne daj Bože, izgubio, bi li to s obzirom na njegovu veteransku dob (38) bila posljednja borba u karijeri. Je li o razgovarao pričao s ocem?

– Koliko ja znam, to ne bi bio slučaj, jer u ugovoru ima obvezu da u tom slučaju ima pravo na uzvrat. Što protiv Cormiera nije imao i što je bila pogreška njegova tadašnjeg menadžera kojeg je potom promijenio.

Ako pak dobije, pitamo tatu Bojana, bi li se Stipe doista volio boriti s vodećim svjetskim boksačkim teškašima Joshuom ili Furyjem?

– Ja bih volio da se bori protiv jednog od njih dvojice, a najviše bih volio da se bore on i Hrgović i to u humanitarne svrhe. Da sve što zarade njih dvojica proslijede za obnovu Banovine. Stipe bi to napravio jer on i sada sudjeluje u humanitarnoj akciji po kojoj 20 posto od prodaje suvenira s njegovim imenom ide u Crveni križ za potrebe pogođenih potresom u Zagrebu i na Banovini.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:28 26.03.2021.

Bojane, treba izdržati dvije runde... Bojim se da Stipe ne naleti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije