Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIO DETALJE

Sve zbog Ive Andrića! Kukoč razočarao velikana: Ispitivao me što je istina o ratu

Toni Kukoč
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
14.05.2020.
u 17:31

Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je Andrićevu knjigu “Na Drini ćuprija” i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru - dodao je Kukoč

O Toniju Kukoču posljednjih se tjedana piše više nego svih ovih godina od kada je u igračkoj mirovini. Sve je počelo neizborom među počasnike Kuće slavnih, nažalost i ove godine, a nastavilo se dokumentarnim serijalom o Jordanu i Bullsima.

Veliki utjecaj na te uspjehe i samog Kukoča u to vrijeme imao je trener Bullsa Phil Jackson o kojem je Toni u intervjuu za TV Arenu Sport rekao:

- Imao je odličnu komunikaciju s igračima. Uvijek je govorio da jedan tim vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova najslabija karika u lancu. Svake godine pred početak sezone, održao je sastanak i davao nam fascikle u kojima je opisivao kako bi trebali igrati.  Uvijek je naslov tih fascikala bio “sezona 1995/96” ili “sezona 1996/97”. Međutim, u posljednjoj njegovoj godini u Bullsima na fasciklu je pisalo “Last Dance" - otkrio je Kukoč koji je otkrio kako je razočarao trenera, a nije vezano za košarku. 

- Išli smo često na večere jer je imao želju da me bolje upozna. I ne samo mene, već svakog igrača. Jackson je istu pažnju je posvećivao i prvom i 12. igraču. Preporučivao nam je knjige za čitanje. Pročitao je Andrićevu knjigu “Na Drini ćuprija” i razočarao se kada je meni dao da je pročitam jer sam mu rekao da sam to već pročitao u srednjoj školi, kao lektiru - dodao je Kukoč koji je o ovome pričao još i 2008. godine u emisiji Nedjeljom u 2.

- Zanimao ga je i Prvi svjetski rat, čitao je malo više i novine u ono vrijeme što pišu o ratu ovdje pa me ispitivao 'je li ovo točno', 'je li ovo netočno što pišu...' - rekao je Kukoč. 

>>> Pogledajte što je Kukoč rekao o Jordanu, ali i svojoj karijeri

Ključne riječi

Komentara 13

JO
Jobra
17:59 14.05.2020.

Toni legendo

PR
prsutsir
19:44 14.05.2020.

Legendo košarke!

AB
abokatstir
20:40 14.05.2020.

Toni je velikan košarke , velikan kao čovjek, za razliku od raznih rađa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije