Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaši EP u Litvi

Stipčević i Barać naguravali se na treningu

stipcevic
Marko Mrkonjić/PIXSELL
01.09.2011.
u 11:51

Novinar i urednik portala lithuaniabasketball.com Simonas Baranauskas na svom je Twitteru napisao kako su se na treningu hrvatske reprezentacije potukla dva igrača. No, radilo se o naguravanju Stipčevića (185 cm) i Baraća (217)

Ne sjećamo se kada je posljednji put Hrvatska započela europsko prvenstvo dobrom predstavom. U Švedskoj (2003.) izgubili smo od Grka košem Harisisa dvije sekunde prije kraja. U Podgorici (2005.) od sramote protiv Bugara dvjema tricama spasio nas je Matej Mamić. U Sevilli (2007.) protiv Letonije nismo ni došli u priliku pobijediti, a u Poznanu (2009.) bilo je kopanja i oranja da se nadjača Izrael.

Startna groznica


Tako je bilo i u srijedu navečer u Alytusu protiv košarkaša iz zemlje vrlo skromne košarkaške tradicije, iz hokejaške i skijaške Finske. Samo zahvaljujući velikoj šuterskoj predstavi Bojana Bogdanovića (27 koševa, 7 skokova) ne govorimo o blamaži, već o nelagodnom i nezgrapnom probijanju leda. Svaki će izbornik, pa tako i aktualni, to pripisati startnoj groznici. Nervozi koja obuzme igrače uoči početka velikih natjecanja. Ta se napetost očito manifestirala i u ponedjeljak navečer, na prvom treningu reprezentacije u Alytus Areni. Naguravanje 217 cm visokog Stanka Baraća sa 185 cm visokim Rokom Stipčevićem u očima jedne zaplašene volonterke preraslo je gotovo u boksački okršaj Davida i Golijata. To što je vidjela, a na treninzima se događa, požurila je prepričati novinaru litavskog košarkaškog portala lithuaniabasketball.com Simonasu Baranauskasu koji je na svom profilu na Twitteru napisao:

– Izgleda da su se dva hrvatska igrača u ponedjeljak na treningu šaketala i da ih je rastavljao izbornik Vranković.

No, nikakvog šaketanja nije bilo. Na taj zatvoreni trening prošvercao se kolega Toni Horvat iz 24 sata i vidio što se dogodilo: ljutiti Baraćev pogled, nakon kojeg je visoki centar odgurnuo, ali ne i udario Stipčevića. Među njih je uskočio Luka Žorić, pritrčao je i izbornik Vranković i nakon minute hlađenja strasti trening je nastavljen. Zamolivši da isprati iz dvorane sve nepozvane goste, izbornik je kazao tehničkom menadžeru reprezentacije Borisu Jakimenku:

– Eto, sad vidiš zašto ne želim nikoga na treningu!

Damir Markota, kaže, ništa nije vidio.

- Ma to su normalne situacije na treninzima, a ja sam u tom trenutku pio vodu pa ništa nisam vidio.

Od njih se nije očekivalo

No, ovaj je put Jokina sreća što je sve to ipak vidio hrvatski novinar jer bi se u suprotnom danas možda pisalo o bratoubilačkom ratu u njegovu sastavu. Iskrilo je među dvojicom igrača za koje su nam dobri poznavatelji njihovih karaktera rekli da su posljednji kojima bi se to dogodilo. Vranković nije htio komentirati situaciju. Razumljivo, bio je previše zabrinut i zaokupljen pripremom utakmice s Makedoncima.

Bogdanović je, inače, bio među najboljim strijelcima prvog dana EP-a, samo su Parker (31), Pau Gasol (29) i Letonac Blums (32) zabili više.

Ključne riječi

Komentara 4

DV
djon vejn
13:01 01.09.2011.

Mislim da Stipčević nije ni trebao biti na ovom EP....

PR
pravaistina88
13:22 01.09.2011.

zato barać jučer niej ni igrao, kaznio ga Joke što se taknuo u njegovog (i radićevog) štićenika pa taj stipčević je bio opća sprdnja ove sezone u ciboni, nije mogao prevest loptu preko centra, a za nagradu je dobio mjestoto u reprezentaciji?!?! groteksa je preblaga riječ za ovo što se događa u našem sportu

JA
JackRussell
13:34 01.09.2011.

Ajmo sad..\"Zagreb i Cibona uništili su hrvatski sport...\" i ostaje jadikovke, nema veze što su predsjednik HKS-a i izbornik Dalmatinci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije