Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beograđani bolji od naših

Srbi nadjačali Hrvate: Sve se teže nosimo s konkurencijom u regiji

storyeditor/2022-03-06/PXL_191221_91216018.jpg
Matija Habljak/PIXSELL
07.03.2022.
u 13:11

Mladost je ipak postigla osnovni cilj, osigurala je ostanak bez igranja kvalifikacija, a suparnici Novom Beogradu (jučer pobijedio Mornar s 19:7) na završnom turniru bit će Jug, Jadran i Radnički.

Završnica ligaškog dijela u regionalnom natjecanju vaterpolskih klubova nije baš bila uspješna za hrvatske klubove. U subotnjim utakmicama koje su znatno utjecale na rasplet u Premijer ligi naši su se klubovi sučelili četiri puta s onima iz Srbije i doživjeli sva četiri poraza.

Na turniru u Zagrebu Mladost je poražena od Crvene zvezde sa 8:9, a Novi Beograd je nadjačao splitski Jadran s 18:13. A kako je Jug AO na turniru u Kragujevcu poražen od domaćeg Radničkoga s 10:12, njegovo prvo mjesto na tablici, na koje su Dubrovčani ozbiljno računali, nepovratno je izgubljeno. I neće Dubrovnik biti domaćin završnog turnira, nego Beograd.

A četvrti hrvatski poraz doživio je, također u Kragujevcu, šibenski Solaris, Partizan je bio bolji s 10:6.

U jučerašnjem 14. kolu rane su tek zaliječene, prije svega zahvaljujući činjenici da su se u dva dvoboja međusobno sučelili hrvatski klubovi – Jadran s Mladosti i Jug sa Solarisom. Na turniru u Zagrebu, u prijepodnevnom terminu, Splićani su očekivano pobijedili Zagrepčane, iako je rezultat ostao malo previsok – 13:5.

Posebno zato što su žapci u prvih 14 minuta bili ravnopravan suparnik – imali su neodlučenih 5:5. A potom domaći igrači, kao da su već stavili točku na ovu sezonu regionalaca, u sljedećih 18 minuta nisu postigli ni pogodak. A najviše puta (po tri) mrežu su im zatresli njihov bivši suigrač Harkov i Marinić Kragić.

Mladost je ipak postigla osnovni cilj, osigurala je ostanak bez igranja kvalifikacija, a suparnici Novom Beogradu (jučer pobijedio Mornar s 19:7) na završnom turniru bit će Jug, Jadran i Radnički.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije