Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDOMISLIO SE

Sosa o pozivu Njemačke: 'Naravno, moj prvi izbor ostala je Hrvatska'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/3
01.12.2022.
u 13:45

Prošle je godine u proljeće najavio kako će nastupati za Elf. Nakon što je ustanovljeno da takvo što nije moguće, bek Stuttgarta obukao je hrvatski dres i otkrio kako je reagirao na navijače koji su ga nazivali izdajnikom.

Borna Sosa (24) trebao bi početi utakmicu protiv Belgije. Hrvatska reprezentacija ne smije kalkulirati u 3. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva i mora ići na pobjedu jer skupina još nije doživjela svoj rasplet. Lijevi bek dao je intervju za francuski L'Equipe u kojem je otkrio situaciju oko svojevremene odluke da će igrati za Njemačku, dotaknuo se reakcije hrvatskih navijača, ali i komentirao povezivanja s klupskim velikanima poput Barcelone i Manchester Cityja.

Za početak, ispričao je zašto je objavio kako prelazi pod njemačku zastavu.

- Bilo je jednostavno. Nisam bio dobio poziv hrvatske reprezentacije, a kako sam igrao u Stuttgartu, klub me približio Njemačkoj. Cilj mi je bio, i još uvijek jest, razvijati se kao igrač. Naravno, moj prvi izbor ostala je Hrvatska. Srećom, stvari su se razvile u tom smjeru. Najljepše mi je igrati za Hrvatsku.

Hrvatskim navijačima nije bilo drago, žestoko su ga kritizirali i nazvali izdajnikom. 

- Nije bilo lako, ali ja sam znao istinu, a 90 posto onoga što je pisalo u medijima bile su laži. Proživio sam teške trenutke, ali sada je sve u redu. Ljudi vide kako sve dajem za svoju zemlju.

Ljetos su ga htjeli Barca i City, a Sosa je otkrio koga je tada odbio od klubova.

- Bilo je dosta interesa. Na kraju sam dobio ponudu Atalante, ali odlučio sam ostati u Stuttgartu. Ondje sam već pet godina i ne žurim se mijenjati klub. Naravno, svaki igrač želi napredovati i razvijati karijeru. Siguran sam da će nakon Svjetskog prvenstva tako biti i sa mnom - zaključio je.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Standings provided by Sofascore

 

Komentara 1

ZO
zoranos
14:14 01.12.2022.

Prvi izbor ti je bila Njemačka i to je propalo samo zbog FIFA ili UEFA pravila. Hrvatska je bila rezervna opcija. No mislim da ti nitko nema što zamjeriti - normalno je da prvo gledaš svoje interese. Igraš i živiš u Njemačkoj ... logično. Nisu svi kao Rakitić, ali opet ponavljam ja to razumijem i ne zamjeram nikome takvo što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije