Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATMOSFERA IZ DOHE

UŽIVO Tri tisuće hrvatskih navijača spremno za Belgiju, stigli smo na stadion odluke

KATAR 2022: Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od ranog jutra druži se i pjeva s navijačima u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/36
01.12.2022.
u 13:30

Tijekom cijelog dana pratimo navijačku euforiju! U inbox nam pošaljite i vaše fotografije i videozapise navijanja, a one najbolje podijelit ćemo na našim mrežama. Sretno, Hrvatska!

Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati igra odlučujuću utakmicu protiv Belgije. Pobjeda ili remi dovoljni su vatrenima za plasman u osminu finala, Svjetskog prvenstva u Kataru,  a koliko je važna utakmica znaju i navijači koji su već u Dohi. U nastavku pratimo uživo atmosferu iz Dohe.

>> KLJUČNE INFORMACIJE

  • Hrvatska i Belgija utakmicu igraju od 16 sati na stadionu Ahmad bin Ali
  • Hrvatski navijači razvili su veliku zastavu, ali i priredili novo iznenađenje vatrenih
  • Poznata su prva jedanaestorica s kojom Dalić traži prolaz kod Belgije

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> TIJEK DOGAĐAJA:

15:20 - Donosimo vam moguće scenarije raspleta - što Hrvatskoj treba za ulazak u osminu finala.

>> OPŠIRNIJE OVDJE

14:30 - Stigli smo na stadion Ahmad bin Ali, gdje smo iskoristili priliku da još malo popričamo s navijačima - hrvatskim i belgijskim - sat i pol prije same utakmice. 

13:45 - I Zagreb je spreman za gledanje susreta na otvorenom. Na Europskom trgu postavljen je ekran koji će, nadamo se, okupiti navijače usprkos lošijem vremenu.

>> POGLEDAJTE VIDEO

13:30 - Gibon Kent prognozirao je pobjednika utakmice Hrvatske i Belgije. Evo kako će po njegovoj procjeni utakmica završiti. 

01.12.2022., Zagreb - U Zooloskom vrtu, u paviljonu Duh monsunskih suma ispred unutarnje nastambe gibona, prognoziran je pobjednik utakmice Hrvatske i Belgije na Svjetskom prvenstvu. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

>> OPŠIRNIJE OVDJE

13:00 - Danas će zaigrati Joško Gvardiol, koji se istaknuo u prve dvije utakmice. Josip Šimunić objasnio je zašto stoper vrijedi više od 100 milijuna eura

>> OPŠIRNIJE OVDJE

12:15 - Sreli smo Matu Neretljaka, nekadašnjeg reprezentativca koji je danas trener U-20 reprezentacije Hrvatske. 'Zlatna lopta', kako je prozvan nakon jedne anegdote s televizije, otkrila nam je da je Belgija dobra, ali i da dosad ništa nije pokazala.

>> POGLEDAJTE VIDEO

11:30 - Počelo je okupljanje hrvatskih navijača u centru Dohe. Pjevaju se navijačke pjesme, a na utakmici će biti njih oko tri tisuće.

>> POGLEDAJTE VIDEO

11:00 - Na ulicama Dohe susreli smo i jednog 'šeika' s hrvatskim obilježjima. Ivan, koji dolazi iz Vinkovaca, otkrio nam je koliko ga je stajala odora.

>> POGLEDAJTE VIDEO

10:30 - Hrvatska i Maroko uoči današnjih utakmica drže prva dva mjesta ljestvice i nadaju se prolasku, a zajedništvo vlada i među navijačima dviju reprezentacija.

Foto: Tomislav Dasović

9:55 - Počelo je okupljanje hrvatskih navijača u središtu Dohe.

9:50 - Sa svojim društvom u Dohi je i Branko Mikša, bivši predsjednik HNS-a iz doba kad je Hrvatska osvojila broncu na SP-u u Francuskoj 1998. godine.

Foto: Tomislav Dasović

9:39 - U Dohi smo susreli zanimljiv bračni par koji živi u Belgiji. Martina je iz Posušja i navija naravno za Hrvatsku dok je Thomas iz Antwerpena i bodri Belgijce.

Foto: Tomislav Dasović

9:00 - Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pridružila se hrvatskim navijačima koji nose veliku zastavu kroz Dohu te se zagrijavaju za utakmicu. Ona danas neće iz svečane lože pratiti susret s Belgijom kao što je to bilo protiv Kanađana već će biti na tribini među navijačima. 

KATAR 2022: Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od ranog jutra druži se i pjeva s navijačima u Katru
1/15

7:40 - Polako prema eliminacijskoj fazi

Poznato je pola parova osmine finala! Evo koje nas utakmice očekuju i na koga može Hrvatska. Svjetsko prvenstvo u Kataru polako ulazi u svoju eliminacijsku fazu, a od 32 reprezentacije put će nastaviti 16 najbolji. U dosadašnjim ogledima 3. kola doznali smo četiri od osam parova. 

>> CIJELA KOMBINATORIKA JE OVDJE


7:30 - Dalićevih 11

Hrvatska danas od 16 sati igra ključnu utakmicu za prvo mjesto u skupini protiv uzdrmane ekipe Belgije, pobjedom bi izborili čelnu poziciju i nadajmo se lakšeg suparnika u osmini finala svjetskog prvenstva. Večernji i njegov reporter iz Katara, Tomislav Dasović, doznaju sastav za sutrašnji okršaj protiv crvenih vragova, a pravi raritet je činjenica da Zlatko Dalić nije ništa mijenjao u odnosu na prošlu utakmicu i slavlje protiv Kanade.

>> OVDJE SU DETALJI


7:20 -  Hrvatska igra na rubu pustinje.

U izgradnji novog stadiona Ahmad bin Ali korišteno je čak 90 posto starog stadiona, a osim građevnog materijala, iskorišteni su reflektori, sjedala, transformatori.

>> POGLEDAJTE VIDEO


7:10 - Dobra atmosfera od jutra

Hrvatski navijači razvili su veliku zastavu ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni vatreni. Pjevaju navijačke pjesme. Izrazili su tako potporu našoj reprezentaciji uoči utakmice s Belgijom.

Izvještava: Tomislav Dasović


6:50 - Iznenađenje za Vatrene

Zadnji put udruga navijača Mi Hrvati iznenadila je hrvatsku nogmetnu reprezentaciju došavši im na plažu pred hotel s najvećom zastavom na svijetu koja je tolika da ju nisu uspjeli cijelu razviti na plaži. I ovaj put priredili su iznenađenja, pogledajte kakva.

>> OPŠIRNIJE OVDJE

Foto: cfe-mihrvati.hr


6:45 - Novi dan, nova podrška

Emotivno je prije Kanade kad su navijači donijeli najveću zastavu na svijetu pred hotel u kojem su vatreni, a navijači su iznenađenje najavili i danas. Kakvo? Uživo donosi naš reporter Tomislav Dasović već od 7 sati (9 po lokalnom vremenu)


6:40 - Hrvati i sinoć napravili show

Veselo je ovih dana na ulicama Dohe gdje god se u blizini nalaze kvadratići. Pjesma, plese i veselje, unatoč "prohibiciji" osjećaju se na ulicama prijestolnice Države Katar. 

KATAR 2022: Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od ranog jutra druži se i pjeva s navijačima u Katru
1/36

6:35 - Bivša predsjednica & bivši predsjednik

Na tribinama i među navijčima sve će pratiti i Kolinda Grabar Kitarović, bivša predsjednica RH, a njezin nasljednik Zoran Milanović najavio je dolazak, dok je premijer Andrej Plenković rekao da će dolaziti po potrebi.


6:30 - Što nas danas očekuje?

U znaku vatrenih bit će i naš cijeli današnji program od tiska, društvenih mreža, weba do TV-a. Već od 7 sati pratimo zagrijavanje koje će trajati tijekom cijelog prijepodneva, uživo smo u Dohi, a iz zagrebačkog studija pripremamo vam i specijalnu emisiju.

>> OPŠIRNIJE OVDJE

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar miran.beri
miran.beri
09:48 01.12.2022.

negledljiva

Avatar mrbr
mrbr
09:41 01.12.2022.

A onih 8000 eura plaće? Ja imam puno manje od 8000 kuna.

SK
skupiduša
10:14 01.12.2022.

Ništa drugo, nego čisti populizam. Vjerujem da se iza te predstave krije neki plan. Živi bili pa vidjeli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije