Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSIMO POZADINU

Sosa je samo dolio ulje na vatru: Evo što se uistinu događa s njemačkim savezom

Prijateljska utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
12.05.2021.
u 14:39

Keller i glavni tajnik Saveza Curtius, koji je također otišao s dužnosti, već mjesecima vode internu bitku oko moći, ali nisu njih dvojica bili jedini akteri

"Freisler". Riječ koju će dojučerašnji predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Franz Keller doživotno zapamtiti. Zbog nje je dao ostavnu na svoju dužnost u DFB-u, a razlog je njena nacistička konotacija na zloglasnog nacističkog suca Rolanda Freislera, sudionika konferencije 1942. godine na kojoj su nacisti iznijeli svoje "konačno rješenje" za istrebljenje ŽidovaKeller koji je na dužnosti predsjednika preuzeo u rujnu 2019. godine, s ciljem reforme organizacije koja je pogođena skandalima zbog neredovitih plaćanja, suočen je sa presudom sportskog suda zbog komentara upućenog potpredsjedniku Raineru Kochu.

Ipak, kako prenosi DW, ovo nije jedina afera koja potresa DFB, a niti blamaža s dovođenjem Borne Sose nije najveća, samo je posljednja u nizu loših poslovnih odluka najvećeg nogometnog saveza na svijetu. 

Keller i glavni tajnik Saveza Curtius, koji je također otišao s dužnosti, već mjesecima vode internu bitku oko moći, ali nisu njih dvojica bili jedini akteri. U sve je bio uključen i Kellerov zamjenik zadužen za amaterski sektor Rainer Koch. U najnovijem DFB-ovom priopćenju stoji:

„Obojica dopredsjednika dr. Rainer Koch i Peter Peters ostaju na svojim funkcijama do novih izbora. Rainer Koch se na sljedećem Bundestagu (kongresu DFB-a, nap. red.) više neće kandidirati za dužnost dopredsjednika Saveza za sektor amatera. A sadašnji rizničar dr. Stephan Osnabrügge također se neće kandidirati za dužnost rizničara. Sljedeći Bundestag će se održati nešto ranije nego što je bilo planirano, vjerojatno početkom godine 2022.”

Sada je pitanje što će biti nakon čistke vrha? Tko će ih zamijeniti. Spominju se legendarna imena njemačkog nogometa. Rekorder po broju nastupa za „Elf” Lothar Matthäus već je prošli tjedan javno predložio Rummeniggea, aktualnog šefa FC Bayerna, u  tisku se spominje i ime svjetskog prvaka, kapetana momčadi koja je u Brazilu 2014. osvojila zlato - Philippa Lahma. Interes za preuzimanjem liderske pozicije u DFB-u je signalizirala i Sylvia Schenk, poznata stručnjakinja za borbu protiv korupcije. 

Jasno je samo jedno - Njemački nogometni savez je u najvećoj krizi do sada.

Ključne riječi

Komentara 5

BA
barkod
15:42 12.05.2021.

Niti Njemačaka nije više što je bila.

MN
Mr.NO
16:23 12.05.2021.

DFV pod hitno treba dovesti braću Mamić da spase njemački nogomet.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:14 12.05.2021.

Njemačka, u vezi ovog sličaja, nije izgubila ništa, Borna Sosa i Hrvatska jesu puno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije