Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE ZA REKORDE

Đoković može oboriti još jedan veliki rekord. Sinner na pragu najveće zarade u povijesti tenisa

ATP Finals
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
1/5
19.11.2023.
u 08:45

Talijan Jannik Sinner (22) igra fenomenalan turnir. Od početka grupne faze do finala niti jednom nije izgubio i sve što mu treba za pet pobjeda u pet mečeva je novo slavlje protiv najtrofejnijeg igrača svijeta, Novaka Đokovića. Međutim, srpski as iznenadi kad je najteže i kada ima priliku za obaranje rekorda, ovaj puta jednog koji pripada slavnome Švicarcu

Srpski tenisač, Novak Đoković, plasirao se u finale završnog turnira teniske sezone svladavši Carlosa Alcaraza sa 6:3, 6:3. Meč su obilježile brejk-lopte koje Španjolac nije uspio iskoristiti. Đoković je pak bolje kapitalizirao svoje prilike i ostvario treću pobjedu u međusobnim susretima.

U nedjeljnom finalu (od 18 sati) čeka ga Jannik Sinner koji je na putu do finala  pobijedio Daniila Medvedeva s 6:3, 6:7(4), 6:1. Zanimljivo je da Đoković ne bi niti uspio doći do finala da ga Talijan nije povukao pobjedom nad Holgerom Runeom u posljednjem kolu grupne faze.

GALERIJA Alcaraz svladao Đokovića i po prvi puta postao osvajač Wimbledona

ATP Finals
1/56

U skupini je 22-godišnji Sinner uspio pobijediti Đokovića u dugačkome meču sa 7:5, 6:7(5), 7:6(2), no Đokoviću je ovo prilika da po sedmi put osvoji završni turnir čime bi oborio rekord, a poznato je koliko je obaranje rekorda drago srpskom tenisaču. Trenutno on i Roger Federer imaju po šest pobjeda, a pet puta su slavili Pete Sampras i Ivan Lendl.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, nije u rekordima sve... Ima nešto i u novcu. Talijan bi zbog svoje fantastične igre mogao osvojiti najveću novčanu nagradu u povijesti sporta. Neporaženo je prošao skupinu pored Đokovića, Stefanosa Tsitsipasa i Runea. Zatim je u polufinalu svladao Runea. Sve što ga dijeli od savršenih 5/5 i 4.4 milijuna eura je drugo slavlje protiv Đokovića.

Ovako visoka nagrada akumulirala se time što je za sudjelovanje i mečeve u skupinama dobio gotovo 300 tisuća eura. Za nanizane pobjede u skupini je dobio gotovo 360 tisuća, a polufinalna pobjeda u računicu je ubacila nešto više od milijun eura. Đokovićeva bi nagrada iznosila 360 tisuća eura manje zbog poraza u grupnoj fazi. 

VIDEO 'Otac je patio zbog rata u Jugoslaviji. Uzimao je novac koji je pripadao meni, a jedva sam preživio'

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
15:34 19.11.2023.

Jel bude koji dan bez njega na ovom...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije