Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA

Sin Svena Ušića, sjajnog šutera iz zlatnih godina, dobio i aplauz gostiju

Cibona - Škrljevo
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
11.05.2018.
u 23:45

Tata je oduševljavao navijače Cibone u zlatnim danima tog kluba kada su vukovi s Tuškanca dva puta bili prvaci Europe i jedan od uglednijih europskih košarkaških sastava.

Košarkaši Cibone jedini su od favorita morali igrati treću utakmicu četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Cedevita i Zadar ušli su u polufinale uz dvije pobjede, a „vukovi“ su sa Škrljevom morali igrati treću. I nevjerojatno je kako su Cibosi uspjeli izgubiti u gostima od momčadi koju su sinoć s lakoćom pobijedili s gotovo plus 40 koševa razlike (116:77).

– Bili smo borbeni i fokusirani tijekom cijele utakmice. Jedini pad koncentracije bio je u prvom poluvremenu u obrani. Škrljevo je pokazalo da su opasna ekipa, no dobili smo sigurnost i na kraju lagano priveli utakmicu u našu korist – istaknuo je Ante Nazor, trener Cibone.

U polufinalu će Cibona igrati protiv Zadra, dok će u drugom polufinalu igrati Cedevita i Split.

– Već u subotu gostujemo u Zadru. Oni su imali dosta dana za odmor, a mi baš i ne – istaknuo je Nazor.

A sinoć je u dvorani Dražena Petrovića oduševio Ušić, ali ne Sven, nego sin David, koji ove sezone igra za Škrljevo.

Tata je oduševljavao navijače Cibone u zlatnim danima tog kluba kada su vukovi s Tuškanca dva puta bili prvaci Europe i jedan od uglednijih europskih košarkaških sastava.

Davidu su za sinoćnju izvedbu pljeskali i gostujući navijači koji su došli iz općine Bakar i navijali za svoju momčad. Ali i tata Sven te sestra Simona.

– Zadovoljan sam Davidovom igrom. Imao je šut osam od osam. Za razliku od mene, on sve koševe postiže s pozicije centra. Ali, pitao me bih li ga preko ljeta htio trenirati vanjski šut. Zašto ne? Uostalom, uvijek sam mu govorio: “Sine, tata je uvijek tu za tebe” – rekao je Sven, koji je zabio 16 koševa.

U Škrljevu ostaje i sljedeće sezone?

– Ne znam. Klub je jako dobro organiziran, plaće stižu na vrijeme i klub je baš onako obiteljski posložen, kao nekad odbojkašice Azene – zaključio je Sven koji je sinoć proveo nekoliko minuta u ugodnom razgovoru s Mirkom Novoselom koji ga je niz godina trenirao u Ciboni.

Škrljevo ima velike planove sljedeće sezone.

– Na vidiku je jedan veći sponzor pa ćemo sigurno osnažiti momčad. Htjeli bismo dogodine igrati Alpe-Adria ligu, a ako se ukaže prilika, možda i ABA ligu II. Kada je utakmica otišla na veliki broj poena, znali smo da će Cibona pobijediti. Cibona je ekipa koja je trkački moćnija od nas. Pogađali su dosta otvorenih šutova, što je prevagnulo – istaknuo je Damir Rajković, trener Škrljeva.

Cedevita još jednom u polufinale ulazi kao favorit, dok će drugi polufinali sraz dugogodišnjih rivala Zadra i Cibone biti i te kako zanimljiv i vjerujemo neizvjestan do samog kraja.

Ključne riječi

Komentara 1

CH
chupakabra
23:17 12.05.2018.

Hvala Svenu za divne trenutke igre kada je cijeli Zagreb od 5-77 godina pratio košarku i Cibonu :-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije