Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontaktirali su ga

Šarić: NBA igram na Playstationu, nisam spreman igrati u Americi

'17.03.2013., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 25. kolo, KK Cedevita - KK Cibona. Dario Saric.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
18.04.2013.
u 11:03

Kapetan Rozić: 
Dario, nemoj ići iz Cibone, ostani s nama još godinu!

Cibonina "duga devetka" Dario Šarić (19), kao i većina vršnjaka, intenzivno 'žulja palčeve' na Playstationu, no razlika ipak postoji...

– Danas s tim zvijezdama igram košarku na Playstationu, a vrlo lako bih mogao s njima igrati uživo, na terenu... Najčešće igram s Dream Teamom Orlandom, a najdraži su mi Lakersi – kazao je Šarić, koji je ipak malo ubrzao odlazak preko bare. Prijavio se za NBA draft u New Yorku već ovog ljeta (27. lipnja) iako je tvrdio da će (pri)čekati 2014.

– Iako sam rekao da još neću ići na NBA draft, odlučio sam ipak napraviti mali test, koji me ništa ne košta. Prijavio sam se, vidjet ću koji su klubovi za mene zainteresirani, što nude, a onda ću odlučiti hoću li otići ili ne, odnosno je li to dobro za mene. Prijavu mogu povući prije drafta.

Jeste li već dobili signale?

– Bilo je već nekih kontakata, ali ne bih o tome.

Milijuni mi malo znače

Osjećate li se već spremnim za najbolju ligu svijeta, odnosno možete li pogriješiti ako odete prerano?

– Ne, nisam još spreman, a sigurno je da postoji šansa da pogriješim zbog preranog odlaska. Naravno, opcija je ostanak još sezonu, dvije ili tri u Ciboni kako bih sazrio te u Ameriku došao kao kompletan igrač, koji zna posao, a ne samo kao mladi talent. Moram još raditi na šutu, driblingu, obrani, prodornosti, podizati razinu igre.

Na vratima ste najveće pozornice, stvara li vam to pritisak?

– Mnogi govore da je moj odlazak u NBA gotova stvar, ali ja na to ne gledam tako. To mi je veliki motiv za rad. Želim dokazati da to nisu samo puste priče. Nije jednostavno kad su svjetla pozornice uperena u vas, ali mislim da se nosim s time.

Postat ćete vrlo brzo milijunaš, koliko vam to znači?

– Ma ne, novac nije taj... Veselim se samo što ću ostvariti dječački san. Ali, upozoravam, još je sve to daleko, moram raditi, može mi se lako dogoditi da se negdje putem izgubim...

Još nisam obećao aute

Cibona će morati dobiti odštetu, a s obzirom na to da smiju dobiti samo 500 tisuća eura, ostatak bi pod Toranj stizao od vašeg ugovora?

– Tako je, ostatak bi išao od mog ugovora, ali isplaćivalo bi se više godina.

Potpišete li, teoretski, ovo ljeto ugovor i odete u NBA, tko će ići s vama?

– Roditelji će ostati tu, oni vode tvrtku, a ja ću morati naučiti sam živjeti. Već znam oprati odjeću i glačati, očistiti kuću, ali me još muči kuhanje...

Jeste li već obećali prijateljima kupiti nove VW golfove ako potpišete ugovor?

– Nisam, još mi nisu dali nikakav popis!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije