Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL Liga

Rangersi ostali u igri za doigravanje

New York Rangers
AFP
10.04.2010.
u 09:26

Hokejaši Washington Capitalsa pobijedili su u svojoj dvorani Atlanta Thrasherse 5-2 u pretposljednjoj utakmici osnovnog dijela sezone došavši tako i do 120. boda.

Najbolju momčad lige po bodovnom učinku predvodio je Aleksandr Ovečkin. Najprije je asistirao Nicklasu Bäckströmu za početno vodstvo, da bi sam zabio drugi i treći gol za Capitalse. Time je pretekao Sidneyja Crosbyja na prvom mjestu ljestvice strijelaca s 50 golova, kao i Henrika Sedina na ljestvici najkorisnijih napadača lige (109 poena). Ostane li na vodstvu nakon nedjelje, kada završava osnovni dio sezone, sjajni će Rus biti u odličnoj poziciji da i treći put zaredom uzme trofej za najkorisnijeg igrača NHL sezone.

Dva je gola i asistenciju, učinak identičan Ovečkinovu, ostvario i njegov švedski suigrač Nicklas Bäckström (101 poen ove sezone), dok je treći član najubojitijeg napada lige, Rus Aleksandr Semin, upisao tri asistencije (83 poena u sezoni).

Marian Gaborik svojim je 42. pogotkom ove sezone donio 4-3 pobjedu New York Rangersima nad Philadelphia Flyersima u Madison Square Gardenu. Time se njujorška momčad bodovno izjednačila s Flyersima (86 bodova) na ljestvici Istočne konferencije. Rangersi su na devetom, Philadelphia na osmom mjestu.

U nedjelju u Philadelphiji igraju "uzvratni dvoboj", koji će najvjerojatnije dati osmog sudionika doigravanja na Istoku.

Detroit Red Wingsi pobijedili su Columbus na gostovanju 1-0 boljim raspucavanjem penala, te desetu uzastopnu sezonu premašili granicu od stotinu bodova u osnovnom dijelu sezone.

Chicago Blackhawksi pobijedili su u Denveru Colorado Avalanche 5-2 te se vratili na prvo mjesto Zapadne konferencije.

NHL liga, subota:

Washington - Atlanta 5-2

NY Rangers - Philadelphia 4-3

Columbus - Detroit 0-1, penali

St. Louis - Anaheim 6-3

Colorado - Chicago 2-5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije