Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči odlaska u Ukrajinu

Prva izjava novog izbornika: Ne bojim se ničega, spreman sam na sve

Zlatko Dalić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
07.10.2017.
u 16:25

Predsjednik HNS-a Davor Šuker danas je na konferenciji za novinare predstavio novog izbornika

Nije dugo razmišljao o prihvaćanju mjesta izbornika, rekao je Zlatko Dalić novinarima prije odlaska hrvatske reprezentacije u Ukrajinu. Zahvalio je na povjerenju koje mu je ukazano. 

- Nisam dugo razmišljao, ne bojim se izazova i vjerujem u ove dečke. Hvala HNS-u na ukazanom povjerenju, a ja sam spreman za izazov koji nas čeka. Znam da situacija nije sjajna i da atmosfera oko reprezentacije nije dobra. No, ne želim gledati u prošlost nego se želim okrenuti utakmici protiv Ukrajine, samo me to zanima - kazao je Dalić uoči leta za Kijev.

Reprezentacija je u subotu poslijepodne otputovala u Ukrajinu na posljednji kvalifikacijski dvoboj za SP 2018. i malo je vremena za pripremu utakmice.

Zlatko Dalić
1/9

Napomenuo je da neće govoriti o prošlosti i vraćati se natrag, već da gleda samo naprijed, na Ukrajinu i da će pokušati napraviti sve u sljedeća dva dana.

- Razgovarat ću s igračima, tko je spreman, tko nije spreman - rekao je Dalić i dodao:

- Brozović je otpao, vidjet ću što s Mandžukićem, kakva je situacija.. 

- U ova dva dana pokušat ćemo napraviti što je moguće više sa svim igračima, razgovarat ću s njima i pripremiti ih najbolje što mogu. Pokušat ćemo se posložiti, pronaći onaj 'klik' koji nam treba. Kvaliteta postoji, samo je treba probuditi. Znam da možemo uspjeti, ne bih se prihvatio ovog posla da ne vjerujem u dečke i da ne vjerujem u svoj rad - rekao je Dalić.

Hrvatskoj za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju treba pobjedu u Kijevu, uz uvjet da Island ne pobijedi Kosovo, dok je za drugo mjesto i mogući plasman u doigravanje, koje je na rasporedu u studenome, našoj reprezentaciji dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini.

- Naši igrači igraju pred punim stadionima iz tjedna u tjedan, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je preuzeti kontrolu nad utakmicom - najavio je novi izbornik.

Zlatko Dalić
1/11

Podsjetimo, Zlatko Dalić novi je izbornik i on će voditi hrvatsku reprezentaciju već u ponedjeljak protiv Ukrajine u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Predsjednik HNS-a Davor Šuker to je potvrdio na izvanrednoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu AS.

Dosadašnjem izborniku Anti Čačiću nakon nekoliko loših rezultata presudio je neodlučeni ishod s Finskom (1:1). Čelnici HNS-a nakon utakmice su do dugo u noć raspravljali o Čačićevoj sudbini te o mogućem nasljedniku, a konačna odluka donesena je na izvanrednom sastanku u Opatiji.

Komentara 75

TO
toljaga22
16:42 07.10.2017.

sretno

DU
duxnacije
16:46 07.10.2017.

Da gospodine zlatko oni su kvalitetni pojedinci ali kao ekipa ćak nisu niti nula nego minus!!!#

JU
juma
16:49 07.10.2017.

A sto drugo mozes reci, nego izbaciti par parola? Za pripremu utakmice i taktike nemas niti dva dana, ali bolje i to nego jos jednom Cacic, jer tek tada bi bili bez ikakvih izgleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije