Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrači razočarani

Modrić: Treba li izbornik Čačić otići? 
A što da sada radimo!?

Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
07.10.2017.
u 08:52

- Realno, mi smo sami sebi problem. Naše glave su problem – rekao je Vida.

Bilo je hladno na Rujevici kao u Ledenoj dvorani Doma Sportova, a i brzina na terenu bila je slična. Hrvatska i Finska igrale su sporo kao i Medveščak sada u EBEL- u, i završile neriješeno (1:1). Daleko je to bilo od idealne izvedbe naše nacionalne vrste.

Bilo je priče o navijačkom bojkotu. I zaista, teško da se možemo sjetiti kada je publika bila pasivnija na nekoj utakmici naše reprezentacije. No, u nekim stvarima Armada je bila u pravu, između ostalog i u onom dijelu svog ‘priopćenja za javost’: „Igrači bez muda“... Da, nisu uspjeli završavati akcije, a nakon jedinog gola koji su zabili, jednostavno su stali. A posebno zanimljivo bilo je Čačićevo mrmljanje u bradu nakon utakmice. Senzacionalno nam je otkrio kako hrvatska reprezentacija ima - individualnu kvalitetu! Nismo to znali do jučer!

Povukli se protiv Finske

Da nije bilo pogotka Mandžukića, gorjelo bi vatrenima pod petama još i više, ali nakon posta od godine dana kada je zabio posljednji kvalifikacijski pogodak također Finskoj, Mandžo je izazvao trenutnu euforiju i postao drugi strijelac reprezentacije nakon Davora Šukera.

Luka Modrić
1/13

A u glavnoj je ulozi ponovno bio Luka Modrić koji je odigrao 100. susret, jedan je od šest igrača reprezentacije koji su došli do te brojke, no razloga za slavlje na kraju dana ipak nije imao...

- Kompromitirali smo odlazak na Svjetsko prvenstvo ovim rezultatom. Imali smo neke šanse, nevjerojatno mi je da smo se povukli protiv jedne Finske, to je nedopustivo da se reprezentacija Hrvatske tako povuče – rekao je kapetan Luka Modrić nakon što je nakon sat vremena izašao iz svlačionice.

Igrači su se tamo dugo zadržali, ali tamo se nije događalo ništa posebno...

- Nismo pričali sada nakon utakmice, glave su još bile vruće, ali nešto ne valja, moramo igrati krvoločnije, kao da nam fali malo krvi, ne znam što se dešava – zbunjen je Modrić koji je svjestan stanja u reprezentaciji.

- Sigurno je da dosta stvari ne štima, ne možemo se vaditi na negativnu atmosferu oko reprezentacije i što navijači traže da se riješimo čelnih ljudi iz Saveza, to nam ne može biti izlika. Mi nikada nismo odlučivali tko vodi Savez i ja ne igram za njih, ja igram za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i mi ne možemo utjecati na to tko će biti na čelu.

Na pitanje ostaje li izbornik Čačić i dalje glavni, Luka je kratko rekao:

- Šta da sad radimo!? Krenuli smo u kvalifikacije i moramo izgurati sve skupa.

Imamo još jednu šansu

Ali zna da nakon Islanda stvari ne idu kako su planirali...

Luka Modrić
1/6

- Do utakmice s Islandom bilo je sve idealno, sada zadnjih nekoliko utakmica smo zaredali loše rezultate, situacija je loša i katastrofalna, ali imamo jednu šansu za povratak. Mislim da su svi dali maksimum, puno nam se sve vodi na improvizaciju i kada je tako prije ili kasnije stvari će krenuti u krivom smjeru - zaključio je Modrić.

Greška je kolektivna, u krivca ne mogu uperiti prst i svi se drže za glave, a baš kao ni Modrić, sretan iz svlačionice nije izašao ni Domagoj Vida.

- Nije bilo razgovora, bile su glave u podu i razmišljanja. Neću stavljati stvari da budu tako crne. Imamo još tu utakmicu u Kijevu i mislim da ćemo na kraju ići u Rusiju. Realno, mi smo sami sebi problem. Naše glave su problem – rekao je Vida koji je ipak optimist kao i Josip Pivarić:

- Treba dignuti glavu gore i doći do baraža, utakmica je blizu, imamo jednu priliku i prihvatiti je. Napravit ćemo sve da dobijemo, ne trebamo biti sada generali poslije bitke, o svemu ćemo pričati – zaključio je Pivarić. 

Luka Modrić
1/16

Komentara 30

Avatar white socks
white socks
10:53 07.10.2017.

Jova Močvara i Ostoja Svastika zajedno s huliganima su uspjeli, uništili su još jednu hrvatsku svetinju - reprezentaciju. Igrači su toliko uplašeni njihovom negativnom energijom da ne mogu normalno igrati. U normalnim uvjetima ovih naših 11 igrala bi razbucali ovakvu Finsku bez ikakvog izbornika.

LI
lipa75
09:17 07.10.2017.

Problem je sto ekipa vise nije klapa. U Francuskoj smo prvi dio dobro igrali, ne zaslugom Cacica i strucnog stozera, nego zajednistvom igraca i njihovom zeljom za pobjedom. Izgubili smo kada to vise nije bilo dovoljno odnosno kada je trebala takticka mudrost koju Cacic nema. Sada nema tog zajednistva. Ne moze mi nitko reci da se nasi klasni igraci nebi mogli dogovoriti izmedu sebe i bez problema pobijediti Finsku, Kosovo... Ali nemamo fajtera za vodu momcadi. Luka je klasa, ali nije voda u svlacionici. To je bio Srna, mogao bi biti Corluka, ali Luka jednostavno nije. I uz to mu drugi zbog njegove velicine samo guraju loptu misleci da ce on sve sam rijesiti. Medutim nece jer u momcadskim sportovima pobjeduje tim.

PR
prečko
09:59 07.10.2017.

armada je bila u austriji i navijala za srbiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije