Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO SU TO UDISALI?

Protivnik Hrvatske optužen za doping! Igrači su uzimali dodatni stimulans

ruski igrači
Foto: Printscreen Youtube
1/6
09.07.2018.
u 18:42

Süddeutsche Zeitung je od glasnogovornika ruskog saveza doznao da je to amonijak koji širi dišne putove što dovodi do povećanog unosa kisika u organizam.

Ruski sportaši proteklih su godina bili optuživani za korištenje dopinga, a sada je priču o tome na Svjetskom prvenstvu u nogometu objavio njemački Süddeutsche Zeitung

Ovaj list navodi da su ruski igrači u osmini finala sa Španjolskom, u tunelu koji vodi na teren, nešto uzimali i ušmrkavali u nos.

Süddeutsche Zeitung je od glasnogovornika ruskog saveza doznao da je to amonijak koji širi dišne putove što dovodi do povećanog unosa kisika u organizam.

- Osim toga, ruski igrači koriste šampon kad se idu tuširati i piju vodu kad im je vruće - dodao je ruski glasnogovornik.

ruski igrači
1/14

"Korištenje amonijaka nije zabranjeno. No, apsurdno je da Rusi tvrde da je njegovo korištenje uobičajeno poput nekog šampona", navodi njemački list i pita se jesu li zbog toga ruski igrači djelovali tako svježe.

Njemački Bild objavio je i video u kojem se vidi da ruski igrači u tunelu nešto ušmrkavaju. Navodno je amonijak bio u pamučnim jastučićima. Tabloid je za pojašnjenje kontaktirao njemačkog stručnjaka za doping Fritza Sörgela koji je rekao:

- Amonijak djeluje stimulirajuće i odgađa umor. To je definicija dopinga i za mene je to doping.

S druge strane, ruski Sport-Express je odgovorio da ovo nije prvi put tijekom Svjetskog prvenstva da se zapadni mediji optužuju ruske igrače za doping. Navodi se i da tisuće sportaša, ali i običnih ljudi amonijak koristi već desetljećima.

Podsjećamo, Rusi su izbacili Španjolsku na jedanasterce u osmini finala SP-a, a onda na isti način ispali od Hrvatske u idućoj rundi.

>> Pogledajte kako se uspjeh vatrenih slavio diljem Hrvatske

Komentara 52

MA
Marsijanac
19:43 09.07.2018.

Rusi su pretrcali 37 % vise od bilo koje druge repke na prvenstvu a to nije moguce bez dopinga. Ja sam mislio da su ubrizgavali krv ali sad vidim da ima i drugih nacina. To je doping i velka sramotaa za FIFU, koja se brine o izjavama Vukojevica i Custicevom slikom. Fuj!

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
19:46 09.07.2018.

Znao sam!!!! Čudili smo se kako mogu trčati u 110.minuti ko navijeni!!!!!! Ali Srce Hrvatsko je bilo Jače !!!!!!!

MA
Marsijanac
20:04 09.07.2018.

Najstariji su tim na prvenstvu a pretrcali kao najmladji. ha,ha,haaaaaaaaaaa AMONIJAK. A jesu li vadili krv igracima i ponovo je ubrizgavali na dan tekme? Nebi me iznenadilo. Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije