Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRO ZA MAX!

Prosinečki je glumio ozljedu prije Francuske, a u Zvezdi neće uspjeti!

Ćiro Max
Max!
17.04.2011.
u 08:03

U intervjuu za tjednik Max Ćiro Blažević prvi je put otkrio zašto ponajbolji igrač nije igrao u polufinalu SP-a 1998.

Miroslav Blažević (74), izbornik kineske olimpijske selekcije, u intervjuu za Max govorio je o usamljeničkom životu u Šangaju, odnosima s bivšim vatrenima, Dinamu, hrvatskoj reprezentaciji, vezama s bivšim i sadašnjim političarima...

Boban mi se ni ne javlja...

- Boban, kojega više ne mogu dobiti ni na telefon, ispast će najpametniji jer se ne miješa ni u što. Evidentno nema ambicija za predsjednika.

Sa Šukerom ste sve izgladili?

- Nemamo što gladiti. Ja ga toliko volim da sam prepoznao manipulaciju koju drugi s njim rade. To Šukeru nije trebalo. Šuker je trebao doći kao "džek" i reći: "Ja ću biti predsjednik i gotovo!" A ne biti Markovićev ili Mamićev pijun, jer Šuker je institucija!

Vidite li se još jednom na klupi Hrvatske?

- Ma, toliko sam još mogao dati hrvatskom nogometu, a onaj kreten Vlatko uzme Jozića, pa onda i Barića, čiste antitalente! No, ne vidim se kao budućega izbornika jer je Marković uveo starosnu granicu kao uvjet. Alen Bokšić ispričao je za Max kako nekada nije bio u vašoj milosti dok ste bili izbornik Hrvatske.

- Da, zato jer je Tuđman preferirao Vlaovića. Uoči puta u Ukrajinu, Tuđman me pita: "Mogu li vidjeti sastav?" I ja mu, naravno, pokažem sastav s Vlaovićem, jer ne želim predsjedniku pokvariti večer. Mi došli u Kijev, a Bokšić, veliki gospodin, kaže: "Znam, znam, šefe, ne igram". A ja njemu: "Budalo jedna, pa kako ću ja bez tebe!" I Bokšić nas odvede na SP.

Je li istina da je Tuđman 1997. spriječio vašu smjenu?

- Da, već je sve bilo gotovo, nakon remija sa Slovencima i Dancima u Splitu. Tada me Tuđman pozvao k sebi i pitao: "Čujem da dajete ostavku?" A ja mu kažem da me smjenjuju. Na to je poludio i rekao mi da odmah odem kod predsjednika saveza Šoića. Kad sam došao do Frankopanske, Šoić me čekao na ulici raširenih ruku. Tuđman je najzaslužniji za našu broncu!

Možda bisno bili i prvi da je u polufinalu igrao Prosinečki?

Sanader je dijelio svima

- On je glumio ozljedu i napustio posljednji trening uoči polufinala! Zato što su mu novinari punili glavu, "kako ti, takav majstor, ne igraš, a igra Jurčić?". A taj Jurčić je protiv Rumunja bio naš najbolji igrač!

Kako će Robert Prosinečki proći kao trener u Zvezdi?

- Rekao sam Srbima: "Poslao sam vam svoga sina u Zvezdu, to je veće nego da sam ja došao!" I drhtim nad njim, ali i mislim - nema šanse da uspije! Nema, zato što još nije trener, jer još nije evoluirao. Trener se ne postaje preko noći, kao što je to mislio, na primjer, Maradona.

Sjetite se ponekad prijatelja Sanadera?

- Žao mi ga je, iako me istjerao iz Hajduka. I nije istina da je Sanader uzimao samo za sebe. Kad sam bio trener Zagreba, on me pita: "Koliko ti treba; jedan, dva, deset milijuna...?" Ja kažem - milijun - a on pita: "Čega?". A ja, budala: "Kuna..." I pošalje on Mediću milijun kuna! Zamislite onda koliko je davao Hajduku ili Dinamu...

Cijelu priču pročitajte u novom broju Maxa!

Komentara 8

BO
bomba
09:02 17.04.2011.

- Da, zato jer je Tuđman preferirao Vlaovića. Uoči puta u Ukrajinu, Tuđman me pita: \"Mogu li vidjeti sastav?\" I ja mu, naravno, pokažem sastav s Vlaovićem, jer ne želim predsjedniku pokvariti večer. Mi došli u Kijev, a Bokšić, veliki gospodin, kaže: \"Znam, znam, šefe, ne igram\". A ja njemu: \"Budalo jedna, pa kako ću ja bez tebe!\" I Bokšić nas odvede na SP. ------------------------------------------------- Što reći o izborniku jedne reprezentacije koji prizna da mi je Franjo sastanljao momčad. Jadan je ovaj Ćiro. Još je jadniji što po drugi put pljuje na Prosinečkog, prvi put ga je Prosinečki demantirao a nadam se da će i drugi put uspjeti i da će njegova nova karijera biti uspješnija od prve.

HO
hotfishlake
09:33 17.04.2011.

ciro je uvijek znao svoje mjesto u hierarhiji mafijske drzave. sef drzave je sef i on je najzasluzniji i za sportske uspjehe a nekmoli drzavnicke.

BO
bomba
08:57 17.04.2011.

- Ma, toliko sam još mogao dati hrvatskom nogometu, a onaj kreten Vlatko uzme Jozića, pa onda i Barića, čiste antitalente! No, ne vidim se kao budućega izbornika jer je Marković uveo starosnu granicu kao uvjet. Alen Bokšić ispričao je za Max kako nekada nije bio u vašoj milosti dok ste bili izbornik Hrvatske ..................................................................... Poslije SP-a 1998 i ne prolaska na EU 2000 stigle su nove kvalifikasije za SP 2002 gdje je hrvatska repka loše stajala a izbornik je bio Ćiro. Neka se sjeti Ćiro katastrofalne igre i rezultata u tim kvlifikacijama pogotovo za EU gdje smo bili prvi favorit kvalifikacija a nismo otišli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije