Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Al Fayed napravio čudo

Prije 13 godina bili u 4. ligi, a sad u finalu Europske lige

Fulham
Reuters
12.05.2010.
u 11:24

Milijarder Mohamed Al Fayed 1997. kupio je Fulham te na njega u 17 godina potrošio 250 milijuna funti.

Oni igraju u tek petom nogometnom klubu po popularnosti u Londonu. Prije 14 godina trčali su za loptom po travnjacima četvrte engleske lige i njihov klub nije dosad osvojio niti jedan trofej iako je najstariji u Londonu, osnovan 1879. godine. No, nogometaši Fulhama večeras igraju protiv madridskog Atletica u Hamburgu (20.45 sati) finalnu utakmicu prvog izdanja Europske lige.

U HSV Areni će s jedne strane stajati momčad koja vrijedi 95 milijuna eura i kojoj je to tek drugi nastup u nekom europskom natjecanju, a s druge deveterostruki španjolski prvak te peterostruki finalist europskih natjecanja, čija momčad vrijedi dvostruko više, oko 180 milijuna eura.

No, Fulham nije postranik, ove je sezone već izbacio prošlogodišnjeg osvajača Kupa Uefe Šahtar, potom talijanskog diva Juventus, pa prošlosezonskog njemačkog prvaka Wolfsburg, te u polufinalu Petrićev HSV.

Vjerojatno najveće zasluge za Fulhamov uspjeh ima trener Roy Hodgson. Engleski stručnjak nedavno je napunio 62 godine, u nedjelju je proglašen menadžerom godine u Engleskoj, a legendarni Sir Alex Ferguson pobjedu Fulhama nad HSV-om u uzvratu nazvao je jednom od najboljih britanskih predstava svih vremena. Zbog toga su Hodgsona već prozvali Capellovim nasljednikom na klupi Albiona, a za sljedeću sezonu želi ga angažirati Liverpool.

– Ponude li mu jednog dana englesku klupu, žrtvovat ću se, no za Redse, nema šanse – poručio je predsjednik Fulhama Mohamed Al Fayed, egipatski milijarder koji je prošli tjedan prodao ekskluzivnu londonsku robnu kuću Harrods za 1,7 milijardi eura.

– Odmah su se pojavile glasine da ću prodati i Fulham, no nema šanse – kaže Al Fayed koji je u Fulham u 17 godina uložio 250 milijuna funti. Večeras bi se mogao ispuniti njegov san da Fulham postane veliki klub.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije