Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENAC JE JASAN

Predsjednik Uefe žestoko kritizirao VAR, za njega je sve to cirkus

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.12.2019.
u 23:14

– Ako imate velik nos, danas završite u zaleđu. Oblikovanje objektivnih kriterija pomalo je subjektivno – rekao je Čeferin

Otkako je VAR ušao u nogomet, podijelio je mišljenja o tome je li dobar i koristan ili pak ne. Izazvao je i niz kontroverznih situacija na koje su se mnogi žalili.

U posljednje smo vrijeme zbog toga nailazili na mnogo kritika VAR-u, a jedan od onih koji su podigli glas je i trener Dinama Nenad Bjelica, ali i mnogi 
drugi.

Sada je i Aleksander Čeferin, predsjednik Uefe, poručio je da je nezadovoljan VAR-om i načinom na koji videotehnologija utječe na nogomet.

– Ako imate velik nos, danas završite u zaleđu. Oblikovanje objektivnih kriterija pomalo je subjektivno – rekao je Čeferin i dodao da će njegov prijedlog biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog zaleđa od 10 do 20 centimetara.

– Druga stvar, nedavno smo u Nyonu imali sastanak s najboljim trenerima svijeta. Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Massimiliano Allegri, Carlo Ancelotti i Zinédine Zidane bili su tu. Predstavnik sudaca Roberto Rossetti prikazao je jedno igranje rukom i pitao je li to penal. Pola okupljenih je reklo da je, pola da nije. Recite mi točno kako glasi to pravilo. Ništa o njemu ne znamo – obrazložio je Čeferin kojega smeta i činjenica što se VAR koristi drukčije u jednoj ligi, a drukčije u drugoj. Uvjeti i način pristupa toj tehnologiji nemaju svugdje istu svrhu, pa ni ishod.

– Pogledajte Englesku... Tamo se neke stvari i ne provjeravaju. S druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata. Velika je zbrka.

Ne sviđa mi se sve to. Pomoćni suci više uopće ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Nogometaši se više ne raduju golovima, i oni čekaju da vide što će VAR reći. Ukratko, to je cirkus – zaključio je čelni čovjek Uefe.

Hoće li promjena biti i kakvih, vidjet ćemo. No očito je da se javlja sve više onih koji nisu previše naklonjeni VAR-u. 

 

Ključne riječi

Komentara 5

SA
SI aka SI
10:10 05.12.2019.

cirkus je da ne postoje jasna pravila. Onda bi i VAR mogao biti dosljedan. Trenutno je upotrebljiv jedino za utvrditi da lije lopta prešla crtu i zaleđe (ako baš nemaš prevelik nos). U finalu SP je VAR-u/sucu trebalo 3 minute gledanja da odluči jel penal ili nije, a ni onda nije bio načisto. Jednako tako, VAR nije signalizirao Griezmanovo simuliranje uoči prvog gola, niti Pogbino zaleđe prilikom kojeg je omeo Mandžukića. VAR da, ali prije svega uz definiranje pravila igre i pravila kada se koristi. U rukometu se zna što je probijanje, u košarci se zna što je prekršaj u napadu (iako i tu ima puno prijepora, ali zato što nema VAR-a pomoću kojeg bi sudac mogao provjeriti neke odluke), u nogometu je sve "vlastito nahođenje"

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:25 05.12.2019.

I ako se ukine VAR opet će se vratiti na ono staro cendranje kako su suci kupljeni mafija mi se borimo za pravedan nogomet a oni nama tako itd. floskule koje se ponavljaju svaki put kada netko izgubi i koje nama normalnima idu na jetra ali i živce. Pametnom dosta!

SA
Samprotivsvih
21:27 05.12.2019.

Var je super tehnologija , nazalost kad namestaju onda ne obracaju paznju na njega niti ga gledaju..samo kad nikome nista ne znaci onda i igra fer onda gledaju.posto se 99 % utakmica namesta i kladionice su 99 % sponzori tih istih klubova pametnom je dosta. Sve je to postalo odvno komercijala i Fubal je vecinom kriminalizovan.sve mi je manje interesantan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije