Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE

Predsjednik Mesić odlikovao rukometaše

ruk-mesic.jpg
import
07.02.2005.
u 17:15

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas igrače i stručno vodstvo rukometne reprezentacije koji su na Svjetskkom prvenstvu u Tunisu osvojili srebrnu medalju.

"Vi ste primjer kako se dobrom organizacijom može uspjeti. Bilo bi dobro da vaš primjer slijede političari i državni dužnosnici, ali prije svega poduzetnici koji žele ući u Europu i na globalno tržište. Vi već godinama dokazujete da ste u konkurenciji najboljih uvijek na pobjedničkim postoljima", rekao je Mesić.

Predsjednik Republike je za osvojenu srebrnu medalju u Tunisu Redom hrvatskog trolista odlikovao: Nikolu Blažička, Denisa Buntića i Zorana Jeftića.

Za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su: izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, Slavko Goluža, Valter Matošević i Vlado Šola.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su: trener Hrvatske rukometne reprezentacije Irfan Smajlagić te igrači: Ivano Balić, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Nikša Kaleb, Blaženko Lacković, Venio Losert, Petar Metličić, Denis Špoljarić, Goran Šprem, Igor Vori, Drago Vuković i Vedran Zrnić.

Za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni, čime su pridonijeli promociji Republike Hrvatske u svijetu, Poveljom Republike Hrvatske odlikovana je Hrvatska rukometna reprezentacija u ime koje je Povelju primio kapetan Slavko Goluža, koji se u ime suigrača zahvalio Predjedniku na prijamu i odličjima.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije