Naslovnica Sport Nogomet

Predsjednik Gorice: Od HNS-a tražimo 4 milijuna kuna!

- Ozbiljno razmišljamo da zatražimo da se HNS-u stavi privremena zabrana upravljanja imovinom i sredstvima - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.
30. ožujka 2012. u 12:26 23 komentara 1 prikaza
\'01.04.2011., NSC Stjepan Spajic, Zagreb - Nogometna utakmica Druge HNL izmedju NK Rudes i NK Gorica. Photo: Martina Popovcic/PIXSELL\'
Foto: Martina Popovcic/PIXSELL

Nogometaši Gorice već mjesecima pokušavaju istjerati pravdu što su zakinuti za igranje u Prvoj HNL i, ako je suditi po arbitraži Hrvatskog olimpijskog odbora, konačno su uspjeli! Na službenoj stranici kluba objavili su odluku HOO-a koji poništava odluku Izvršnog odbora HNS-a od 20. lipnja prošle godine kojom prvaci Druge lige nisu smjeli zaigrati u najvišem rangu natjecanja pa ispada da je aktualno prvenstvo neregularno!

– Pravno je i stvarno značilo da je Gorica tada stekla pravo igranja u 1. HNL-u na temelju dobivene licencije i pravovremene prijave za natjecanje, a Vijeće sportske arbitraže nije uspjelo odgonetnuti zašto je unatoč pravovremenoj žalbi kluba arbitraži HNS-a istoj trebalo gotovo tri mjeseca da se sastane – kaže se u rješenju od 26. ožujka.

Podsjetimo, nakon što su Goričani rezultatima izborili elitni nogometni razred, 28. travnja od Grada Velike Gorice nabavili su jamstvo za podizanje reflektora na stadionu, no i s obavezom igranja na stadionu u Zaprešiću. Izdana licencija opoziva se 20. lipnja jer nisu ispunjavali infrastrukturne uvjete i nemaju prijavljen stadion za igranje utakmica u općini u kojoj je sjedište kluba. IO HNS-a, koji nema ovlasti za to, odluku je prepustio Komisiji za licenciranje koja 5. srpnja opoziva licenciju, ali i žalbu. Arbitražna komisija HNS-a 30. rujna pobija odluku IO-a, ali je ne poništava. No ionako je bilo kasno jer se novo prvenstvo, s Istrom umjesto Gorice, već igralo.

Gorica je neupitno jako oštećena i kreće u pravnu bitku i dva procesa nadoknade štete, jedan na sudu u Hrvatskoj, a drugi na međunarodnom sportskom sudu u Lausanneu.

- Ozbiljno razmišljamo da zbog značaja ovog postupka koji će se dokazati da je izbacivanje bilo neopravdano, tražimo da se HNS-u stavi privremena zabrana upravljanja imovinom i sredstvima - rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

I sada potražuju odštetu od 25 milijuna kuna!

- Bit će možda i više, tu su kamate i još neke sitnice. I dalje poštujemo HNS, ali je u našem slučaju debelo pogriješio. Pošteno smo izborili prvu ligu, mučili smo se cijelu sezonu, dobili licenciju i onda su nas samo tako odbacili. Naš pravni zastupnik Ivan Brleković predao je žalbu i Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni - istaknuo je sportski direktor Damir Cvetko dodavši da Gorica (trenutačno sedma u 2. HNL) neće razmišljati o prvoj ligi dok ne dobije naknadu od HNS-a, a Črnko je dodao:

- Tražit ćemo i naknadu sredstava za sve one osobe koje su tri godine sudjelovale u projektu “Gorica Prva liga”. Naime, svi u klubu, od predsjednika, sportskog direktora, direktora, tajnika radili su volonterski. Tražit ćemo nadoknadu i za igrače koji nisu dobili nagradu plasmanom u Prvu HNL. Dakle, ukupno potražujemo četiri milijuna eura!

Elipso

  • assssssstttii:

    Od kada je to HOO iznad HNS-a? Od danas? Je li to Skansijev pokušaj ili nadolazeća prvotravanjska šala? Kaj veli Vrdoljak, i njaga se pita.

  • milton:

    Opet Žika, potpomognut sa Janezom Skansijem

  • budisvoj:

    HNS,HHO,HA-HA