Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'THE SAVAGE'

Poznati hrvatski "trashtalker" mora na operaciju: Koštala me "hrabrost"

Zagreb: Polufinalni mečevi međunarodnog turnira u boksu Grand Prix Zagreb 2020.
Igor Kralj/PIXSELL
16.01.2021.
u 08:40

"Kao i do sad, učim isključivo na svojim greškama pa sljedeći put neću izgubiti 2 mjeseca zbog "hrabrosti". Krećem opet ispočetka...", rekao je Alen Babić

Jedan od najboljih hrvatskih teškaša u profesionalnom boksu, Alen Babić, popularniji kao "Savage", sigurno se neće vratiti u ring idućih šest mjeseci.

Nakon sjajne prošle godine u kojoj se pokazao najjačim svjetskim promotorima, 30-godišnjak će morati zaliječiti svoje rame. Priopćenje je i sam dao na svojim društvenim mrežama.

"Moja #savagearmy ,obavještavam vas da me neće biti u ringu barem do ljeta. Za par dana me očekuje operacija desnog ramena, ozljeda koju vučem od zadnje borbe s kojom se nisam mogao pomiriti te sam trenirao svaki dan. Što je bol bila jača to sam ja jače trenirao ali postalo je nepodnošljivo pa sam otišao najboljem doktoru kojeg poznajem Tadiji Petroviću koji je kroz par minuta shvatio težinu ozljede te smo nakon MR slike dogovorili operaciju"

"Kao i do sad, učim isključivo na svojim greškama pa sljedeći put neću izgubiti 2 mjeseca zbog "hrabrosti". Krećem opet ispočetka..."

Podsjetimo, od ljeta 2019. do kraja 2020. Babić je u šest profesionalnih boksačkih mečeva ostvario isto toliko pobjeda, a do svih je dolazio nokautom. Posljednji na popisu njegovih žrtvi je Britanac Tom Little, kojeg je svladao i Alenov rival, Filip Hrgović. 

Babić je, osim po svojem agresivnom stilu boksanja, postao poznat i po vrijeđanju budućih, odnosno potencijalnih protivnika, takozvanom "trash-talku".

Ključne riječi

Komentara 6

RO
roland
09:29 16.01.2021.

Ja na to gledam malo drukčije! Previše youtuberstva, a premalo struke! Ne može policajac, youtuber i bilder "liječiti" ozlijeđeno rame "divljanjem" težinama na bench pressu i ramenom potisku! Rotatorna manšeta ramena je jedna od najosljetljiviji zglobno-tetivnih struktura! Divljanjem s težinamaa ošteti se tetiva supraspinatusa, a nakon toga , posljedično slijedi tendinitis! Babić mora prije operacije zatražiti i drugo mišljenje, a nakon operacije mora platiti i to masno platiti rehailitaciju! Rehabilitacija ramena košta i ako ne bude bio spreman platiti višemjesečnu rehabilitaciju od boksa neće biti ništa.

RO
roland
09:11 16.01.2021.

Savage nikada nije radio u teretani. To je sam nekoliko puta izjavio. Sada je počeo vježbati u Ursom, , bench press, rameni potisak, počeo je ludovati s kilažama. Mišić raste, zglobno-tetivni aparat, naročito ako je riječ o ozljedi rotatorne manžete samo se dodatno urušava. I najzdravijim ode prednje rame, gdje neće ozlijeđenom boksaču od 32 godine koji nikada nije vježbao snagu? Ali vratit će se Babić! Koštala ga je neukost i slabo vođenje. Ne mislim tu ni na Pijetraja, ni na Ursu, već na činjenicu da se Babić vodi svojom tvdoglavom i hrabrom glavom! Divlji je! Sretno Babiću, bit će to dobro!

SV
Svedo
10:19 16.01.2021.

svi koji su digli pušku su bili hrabri makar ima njih licimjeri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije