Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PUKAO' MU FILM

Poznati Hrvat ostao bez novca zbog pandemije, odlučio se na radikalan potez

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.08.2020.
u 17:53

Oglasio se Bojan Marinović, dugogodišnji trener Blanke Vlašić. Razočaran statusom u svom klubu, ASK iz Splita, ne želi se više baviti trenerskim poslom. Rekao je kako ne želi više besplatno raditi.

Ovog vikenda trebali smo prisustvovati najjačem prvenstvu Hrvatske u atletici od samostalne Hrvatske. Trebali su nastupiti najjače hrvatske atletske snage, a onda su počeli stizati otkazati. Prvi “odbijanac” došao je od Sare Kolak, olimpijske pobjednice u bacanju koplja.

– Norveška je ovih dana stavila Hrvatsku na crvenu listu zemalja zbog pandemije i Sara, da je došla, morala bi po povratku u Norvešku gdje trenira, u 14-dnevnu izolaciju. U trenutku priprema to bi bio velik korak unazad pa je Sara, razumljivo, odučila ostati u Oslu – rekao je Mladen Katalinić, izbornik reprezentacije.

Sandra Perković također je morala odustati jer ima problema s ozlijeđenom nogom.

– Trenirala je na novom krugu stadiona Mladosti koji je dosta spor. Vjerojatno je previše opteretila nogu pa je došlo do ozljede koja je, doznali već sanirana, no ona neće nastupiti kako ne bi riskirala novu – naglasio je Katalinić.

Sandra više nije vodeća

Sandra će tako s prvim nastupom ove sezone pričekati do 15. rujna kada bi se u Zagrebu trebao održati Hanžek.

– Kako stvari za sada stoje, to će joj možda biti i jedini nastup ove sezone. Miting u Dohi, koji je trebao biti 25. rujna, odgođen je – rekao je izbornik.

Sandra je u međuvremenu ostala bez prvog mjesta na ovosezonskoj listi najboljih rezultata u bacanju diska. Na mitingu u Rathdrumu Amerikanka Valarie Allman bacila je disk 70,15 metara. Amerikanka pet godina mlađa od Sandre izgleda da će, nakon Kubanke, postati još jedna ozbiljna prijetnja našoj diskašici sljedeće sezone kada su na rasporedu Olimpijske igre u Tokiju.

Ana Šimić trebala je nastupiti u troskoku, a ne u visu gdje ima medalju s Europskog prvenstva. No, u troskoku nema normu za državno pa će natjecanje odgledati s tribina. Tako će zvijezde ovogodišnjeg prvenstva biti Filip Mihaljević u bacanju kugle, Bojana Bjeljac na srednjim prugama te Ivana Lončarek na 100 metara prepone.

– Uz 100 metara prepone nastupit ću i u utrci na 400 metara prepone. Konkurencija je na 100 m prepone ove sezone dosta slabija nego prijašnjih godina, ali će zato biti puno zanimljivije na 400 koje nije moja disciplina – rekla je Ivana Lončarek.

Filip Mihaljević želi srušiti rekord prvenstava Hrvatske.

– Rekord drži moj prijatelj Stipe Žunić iz 2017 godine – 21,36 metara. Mislim da to mogu s obzirom na to da u ožujku i travnju nisam mogao trenirati zbog koronavirusa. Ovo će mi biti prvi nastup nakon pandemije, a imam dogovorenih još nekoliko mitinga u Poljskoj i Češkoj – istaknuo je Mihaljević.

Odlazi Blankin trener

Bojana Bjeljac računa na postolja u utrkama na 1500, 3000 i 5000 metara.

– Imala sam nekih problema s ozljedama, ali sada je sve u redu. Nakon prvenstva Hrvatske na srednjim prugama nastupit ću na prvenstvu Balkana u polumaratonu. Datum baš nije idealan, 23. kolovoza. Nadam se da taj dan u Zagrebu neće biti jako vruće – istaknula je Bojana koja će do kraja godine nastupiti na zagrebačkom maratonu te na još jednom jakom međunarodnom maratonu.

Uoči državnog prvenstva oglasio se Bojan Marinović, dugogodišnji trener Blanke Vlašić. Razočaran statusom u svom klubu, ASK iz Splita, ne želi se više baviti trenerskim poslom. Rekao je kako ne želi više besplatno raditi. Naime, nakon što više ne dobiva primanja od Hrvatskog olimpijskog odbora, jer je Blanka odustala od nastupa na OI, ostao je bez primanja od Grada Splita, ali i bez honorara u klubu.

– Novca zbog pandemije nema. Budžeti klubova i grada prepolovljeni su. Rekao sam mu da se ovu sezonu strpi – priča Ivan Veštić, predsjednik ASK. 

Ključne riječi

Komentara 1

DA
DarthVader
18:28 08.08.2020.

Norveska nije hrvatsku stavila na crvenu listu. Ali ima puno njih koji bi to volili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije