Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDAN REZULTAT

Portugal pobijedio Italiju nakon 23 godine i pomogao Hrvatskoj

Portugal
Reuters/PIXSELL
16.06.2015.
u 22:49

Eder je zabio jedini gol na utakmici u 52. minuti utakmice

Kao što Italija nikad nije pobijedila Hrvatsku od 1992. godine, tako Portugal u zadnjih čak 23 godina ima problema s reprezentacijom s Apenina, a protiv koje je gubio svaki puta kada su se sudarili. Šest susreta, svih šest poraza. Zadnji puta su slavili prije čak 39 godina! No sve se je to promijenilo večeras u Švicarskoj, jer slavili su 1:0 (Eder 52') i prekinuli tako jedan nevjerojatan niz...

Utakmica je bila bitna i Hrvatskoj, jer kako Italija nije uspjela pobijediti, kockasti su završili u "prvom šeširu" za srpanjski ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. A tamo su još i Njemačka, Belgija, Nizozemska, Engleska, Rumunjska, Wales, Portugal i Španjolska.

Plasman na Svjetsko prvenstvo izborit će još trinaest europskih reprezentacija (uz domaćina Rusiju), devet pobjednika kvalifikacijskih skupina, te četiri reprezentacije koje prođu play-off u sudaru drugoplasiranih.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Hrvatska i Italija remizirale: Mandžo promašio penal, zabio pa skrivio jedanaesterac

Komentara 2

SA
samoborka
23:08 16.06.2015.

hehe, danke Portugal!

VL
????
07:42 17.06.2015.

Osim ako nam ne skinu bodove. Odluka UEFA-e nastupa prije ždrijeba, no s druge strane i FIFA-ina ranglista se objavljuje prije odluke UEFA-e i ne mijenja se do sljedećeg mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije