Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SPEKTAKL?

Ponavlja se epski okršaj Hrvatske i Srbije? Ovako izgledaju jakosne skupine u Ligi nacija

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
27.09.2023.
u 22:09

Vatreni su smješteni zajedno sa pobjednicima Španjolcima te Italijom i Nizozemskom, sudionicima završnog turnira u prvu jakosnu skupinu, što znači da na početku neće moći igrati međusobno.

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je nove jakosne skupine za četvrto po redu izdanje Lige nacija koja će krenuti u rujnu 2024. godine, a vatreni brane srebrnu medalju s final foura u Nizozemskoj. Hrvatska se nalazi u Ligi A, s još 11 najboljih europskih reprezentacija iz prethodnog ciklusa.

Vatreni su smješteni zajedno sa pobjednicima Španjolcima te Italijom i Nizozemskom, sudionicima završnog turnira u prvu jakosnu skupinu, što znači da na početku neće moći igrati međusobno.

VEZANI ČLANCI:

Međutim, izabranici Zlatka Dalića mogli bi imati novi okršaj protiv Bosne i Hercegovine ili Srbije. Obje reprezentacije nalaze se u četvrtom šeširu, što znači da bi vrlo lako netko od te dvije selekcije mogla biti naš protivnik. Inače, ždrijeb će biti održan 8. veljače naredne godine. 

Jakosne skupine Lige nacija 2024/25 - Liga A

Bubanj 1: Španjolska, Hrvatska, Italija, Nizozemska

Bubanj 2: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska

Bubanj 3: Švicarska, Njemačka, Poljska, Francuska

Bubanj 4: Srbija, Izrael, BiH, Škotska

Komentara 6

OK
okolokere
21:35 28.09.2023.

Upravo je nevjerojatno kako ljudi malo znaju o rankingu reprezentacije Hrvatske na ranglisti FIFE te o rankingu naših susjeda. Zato je i moguće da se mogući susret Hrvatske s nekom reprezentacijom država bivše Austro-Ugarske Monarhije ili država bivše Jugoslavije naziva epskim. Naša reprezentacija je na tablici FIFE na 6 mjestu u svijetu! Zemlja koja se spominje kao "epski" protivnik ne spada u istu klasu ili razred s nama Dapače Srbija je 28 na toj listi! Jednako vrijedi za ostale zemlje Monarhije i Jugoslavije. Istina sa državama Monarhije živjeli smo zajedno preko 500 godina u Jugoslavije 78 godina! Ujedno ovdašnjim neznalicama nešto o rankingu hrvatskih klubova u Europi prema UEFI. GNK Dinamo za sezonu 2022-2023 nalazi se na 29 mjestu! Rijeka je na 128 mjestu, Hajduk na 153 a Osijek na170. Dakle sve bodove za hrvatski nogomet osvojio je GNK Dinamo! Ostali su praktično europska nogometna provincija i zaista je vrijeme da se ove činjenice znaju a ne da se ljudima prodaju mitovi i bajke bez ikakve veze sa stvarnošću.

BL
blekpanther
20:56 28.09.2023.

U nečijim glavama odzvanja još ona od Vardara do Triglava!

ZA
!zagreb!
12:59 28.09.2023.

Škotska, Švicarska, Mađarska najbolji izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije