Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽNO NATJECANJE

Počeo novi CRO Melges 24 kup: "Svi najbolji hrvatski jedriličari su ovdje"

Kiel: Jedrili?arska regata "Melges 24"
Carsten Rehder/DPA
31.01.2022.
u 16:16

- Ideja Melgesa je okupiti sve najbolje u hrvatskom jedrenju. Vrhunske sportaše koji su obilježili sve velike hrvatske i svjetske regate.

Pet sjajnih jedrenja, zahtjevni vremenski uvjeti, vrhunski hrvatski jedriličari i pobjeda jedrilice Panjić iz JK Briva u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Marko Smolić, Duje Fržop i Noa Šangulin obilježili su prvu regatu nove sezone CRO Melges24 kupa u Dubrovniku kojoj je domaćin bio JK Orsan.

Panjić je kao aktualni pobjednik hrvatske jedriličarske 'Lige prvaka' u dubrovačkom akvatoriju upisao dvije pobjede i dva treća mjesta, što im je uz jedno odbacivanje (14. mjesto) donijelo pobjedu ispred bivših olimpijaca Ivana Kljakovića Gašpića (Univeritas Nova), koji je s istim brojem bodova i pobjedom manje završio na drugom mjestu, te Karla Kureta čiji je PointOne s 11 bodova osvojio treće mjesto. 

- Imali smo dva vrhunska jedriličarska dana. Tri različite posade slavile su u pet održanih plovova. Pobjednik se nije znao do kraja. Drago mi je da klasa raste, da svi najbolji hrvatski jedriličari ovdje jedre. To je dokaz da će CRO Melges24 kup u Hrvatskoj i dalje rasti - izjavio je pobjednik dubrovačke regate Luka Šangulin

Pravi "boom" projekta Melges prokomentirao je i bivši hrvatski olimpijski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić. 

- Ideja Melgesa je okupiti sve najbolje u hrvatskom jedrenju. Vrhunske sportaše koji su obilježili sve velike hrvatske i svjetske regate. Kada pogledate listu posada na njoj ćete vidjeti sudionike America's Cupa, olimpijce, sjajne jedriličare u krstašima, ali i nove mlade snage kojima je gušt jedriti u ovakvoj konkurenciji - pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić.

Iduća regata u kalendaru na rasporedu je 19. i 20. veljače u Biogradu, a u planu su još regate u Opatiji, Rovinju (European Sailing Series), Splitu i Zadru (prvenstvo Hrvatske).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije