Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESEN 2008. Plasman u Ligu Uefe nije iskorišten za stjecanje euroiskustva, jer danas modri imaju momčad samo za HNL

Plavi gube i domaći primat

06.12.2008.
u 19:26

Marijan Vlak je ponovo onaj stari Majo od prije deset godina. Zakopčan, tih, povučen, tajanstven, novinarima dosadan. Dinamov trener je izabrao ‘karantenu’, dočekuje osrednji Zagreb kao kakvog eurogiganta. Skriva i sastav i formaciju. Nitko ni u snu nije mogao pretpostaviti da će tih 90 minuta biti i više od obična tri boda.

- To je za nas super derbipromrmljao je Vlak.

Vlak: Imam plan
Zna Vlak da Zdravko Mamić, koji je pobjegao u ilegalu, danas traži samo - pobjedu. Jer, nitko u Maksmiru ne vjeruje da Hajduk već nije ‘promarširao’ Šubićevcem. A, sve što se u posljednje vrijeme događa u našem nogometnom ‘cušpajzu’, mobiliziralo je sve plave snage. Zna Vlak da danas igra i za svoj opstanak na toj vražijoj plavoj klupi.

- Nisam još o tome razgovarao, samo me zanima današnja pobjeda. A, dogovor je da za stol sjednemo na kraju sezone, dakle idući tjedan.

Pretpostavimo da ćete ostati na klupi, imate li plan. Jer, Dinamo svakako mora na remont?

- Da, imam plan. Znam što je potrebno Dinamu - zaključio je Vlak.

Iako bi Dinamo eventualnom pobjedom večeras kao lider dočekao 2009. godinu i derbi u veljači na Poljudu u prvoj službenoj utakmici, bila je to jedna tužna i ružna jesen. Imala je samo jedno svjetlo, remi u Pragu i puno, puno tame.

Mamić je pogodio s Ibanezom, Morales se (pre)dugo prilagođava, Balaban i Šokota su ostarjeli, a povratak kapetana Bišćana bio je, uz dovođenje Hrgovića, ipak autogol. Želio je s Hrgovićem ‘zakrpati’ lijevu stranu a to je bio kiks. Niti je Mirko vratio igrama, a izvršni dopredsjednik si je na vrat doveo BBB. A ‘zločesti plavi dečki’ su divljali Europom, u Udinama su gotovo zabili posljednji čavao u plavi lijes.

Druga, još veća pogreška je što je predugo držao Branka Ivankovića na klupi. Koji nije uspio niti s jednim plavim igračem napraviti pomak. Štoviše, neki plavi dečki izgledaju ispod svog nivoa. Sve to je uvjetovalo da je Dinamo danas daleko i od prosječne europske momčadi, to je danas momčad koja će morati odigrati najbolje što može da se sa Splićanima potuče za naslov.

Zdravko Mamić, kojemu sve manje ljudi vjeruje, mora već ove zime u ozbiljan šoping. Zasad, čini se da je napadač praške Sparte Miroslav Slepička jedina ozbiljna opcija za plave.

Stoper i zadnji vezni
Dinamu je potreban jedan dobar stoper, još važnije je da se pronađe dobar zadnji vezni. Ako bi Čeh iz Praga došao, a Mandžukić ostao, dobar dio problema s napadačkom igrom bio bi riješen. Uglavnom, Hajduk najavljuje brojna pojačanja i prvenstvo će biti uzbudljivo.

I tako će plavi na odomor do 5. siječnja, na odmor kojem se najviše vesele gledatelji, koji su Maksimir napuštali frustrirani. A tko voli sport, u ovom gradu je ostalo jedno mjesto gdje se može uživati u loptanju. Draženov dom nudi nekoliko sjajnih košarakaških utakmica. Cibona i Velimir Perasović već su ispisali nekoliko dovoljno dobrih pozivnica.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije