Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Plantić: Moram pokazati boks kao u Parizu

Boxing - Men's Light Heavyweight - Last 32
UESLEI MARCELINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.07.2021.
u 15:32

"Meksikanac je viši od mene, a drži kontragard kao i Jordanac. Prvi meč bio je 'ajme',  a sad u drugom moram pokazati sve ono što nisam u prvom - više stiskati, raditi svoj boks kao na kvalifikacijama u Parizu"

Posljednji hrvatski predstavnik na boksačkom olimpijskom turniru u Tokiju, 24-godišnji poluteškaš Luka Plantić svjestan je kako će u svom dvoboju osmine finala protiv Meksikanca Rogelija Romera Torresa u srijedu morati pokazati mnogo više od onoga što je pružio u prvom susretu protiv Jordanca Odaija Riyada Adela Al Hindawija kada se provukao "kroz ušicu igle".

Romero je otprilike sedam-osam centimetara viši od Plantića, pokretan i tehnički školovan, a budući da je pripadnik meksičkih marinaca znači da je iznimno spreman. Nakon Tokija najavio je prelazak u profesionalce o čemu nakon Olimpijskih igara razmišlja i Luka Plantić.

"Meksikanac je viši od mene, a drži kontragard kao i Jordanac. Prvi meč bio je 'ajme',  a sad u drugom moram pokazati sve ono što nisam u prvom - više stiskati, raditi svoj boks kao na kvalifikacijama u Parizu", izjavio je Plantić.

Plantićev trener Trener Tomislav Bašić također je najavio dvoboj s Torresom:

"Gledali smo mečeve Meksikanca, vrlo je visok s kontragardom, a bude li Luka u izdanju iz Pariza, pobjeda je naša i vjerujemo da će Luka biti u svom najboljem izdanju".

Pobjednik dvoboja Plantića i Torresa će se u četvrtfinalu, u bitki za odličje u petak 30. srpnja sučeliti boljem iz meča Kubanca Lopeza i Alžirca Houmrija. Ne bude li senzacije, protiv Kubanca Arlena Lopeza, olimpijskog, svjetskog i panameričkog prvaka.

>> Pogledajte: Zlatnu i brončanu medalju naši Matea i Toni proslavili su uz šampanjac i tortu!

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
08:51 28.07.2021.

Prvi meč bio je "ajme". Samo da ovaj ne bude "kuku"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije