Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S protezom trčao 45,39 na 400 m

Pistorius u polufinalu: Napokon sam postao dio ovog svijeta

\'Great Britain\'s Oscar Pistorius competes in the T44 100m  Photo: Press Association/Pixsell\'
Pixsell
28.08.2011.
u 19:57

Za Oscara Pistoriusa bio je to dan koji će uvijek pamtiti. Naime, 28. kolovoza 2011. godine prvi je put jedan atletičar s hendikepom ravnopravno s ostalima nastupio na SP-u.

Blade Runner trčeći s umjetnim nogama ostvario je plasman u polufinale utrke na 400 metara.

- Jako sam umoran. Sve ovo oko mog prvog nastupa psihički me dotuklo. Znao sam da sam fizički spreman, što sam i dokazao u kvalifikacijama. Sada se trebam smiriti, porazgovarati s trenerom i pokušati dosegnuti finale, što bi bilo ravno medalji - rekao je Oscar.

Vrijeme u kvalifikacijama (45,39) bilo je više nego solidno.  

- Da, bilo je to moje drugo najbrže vrijeme. Drago mi je da sam napokon postao dio ovog svijeta. Godinama sam pokušavao, a sada kada sam tu, radit ću još jače, još bolje i vjerujem da tijekom sljedećih godina mogu ostvariti još bolje rezultate - istaknuo je Pistorius, koji je bio treći u svojoj kvalifikacijskoj skupini, iza svjetskog dvoranskog prvaka Browna, te Rooneya.

- Volio bih iskusiti kako je biti na stazi uz čovjeka s karbonskim nogama - rekao je Amerikanac LaShawn Merritt, aktualni svjetski prvak na 400 metara koji je u kvalifikacijama istrčao najbolje vrijeme sezone (44,35).

Izrada proteza za trčanje stajala je 10.000 funta, a kada nije na stazi, koristi druge proteze.

- Izgledaju toliko vjerno da se mnogi moraju dodirom uvjeriti da je riječ o protezi! - rekao je Oscar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije