Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale Eurolige

Peras je prepreka Obradoviću za deveti naslov

Velimir Perasović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
13.05.2016.
u 20:41

– Imali smo fantastičnu sezonu, najbolju u mojoj trenerskoj karijeri, a sada imamo novi san, i želimo da se i on ostvari.

Cijela košarkaška Europa s velikim nestrpljenjem očekuje večerašnju berlinsku utakmicu Fenerbahçea i Baskonije (21 sat). Svi žele vidjeti može li hrvatski trener Velimir Perasović sa svojim baskijskim jurišnicima zaustaviti trenera Željka Obradovića u njegovu nastojanju da poboljša svoje ionako nedostižne rekorde.

Učenik vreba učitelja

A Obradović je dosad klupski prvak Europe bio osam puta, i to s četiri kluba (Partizan, Joventut, Real, Panathinaikos 5), a sada bi pak to mogao postići i s petim klubom. Zapravo, svaki klub koji je vodio odveo je do europskog naslova, s time što su to s Benettonom bila dva Saportina kupa. Uspije li to i s Fenerom u Berlinu, ući će u povijest turske košarke jer nijedan klub iz te velike zemlje nije još osvojio naslov prvaka Europe.

Obradović je rekorder i po broju nastupa na Final Fouru, a ovo će mu biti 15. završni turnir najbolje četvorice. U dosadašnjih 14 polufinala, Obradović je slavio devet puta, a u finalima je gotovo nepobjediv. Zapravo, izgubio je samo jedan, i to u sezoni 2000./2001., u vrijeme kada su najjači europski klubovi bili podijeljeni na Euroligu i Suproligu.

Perasović je svjestan kakva mu velika prepreka stoji na putu i ne preostaje mu ništa drugo nego sanjati. I moliti se sportskim bogovima da svijet europske klupske košarke još jednom učine što manje predvidljivim:

– Imali smo fantastičnu sezonu, najbolju u mojoj trenerskoj karijeri, a sada imamo novi san, i želimo da se i on ostvari.

Kako to često biva, mnogi će u tom polufinalu navijati za slabijeg (Baskonia), ali s druge strane mnogi neutralni poklonici košarke (a mi zbog Perasa i Planinića to nismo) u finalu ipak priželjkuju Fenerbahçe i Lokomotiv jer žele vidjeti okršaj učitelja i učenika. Naime, trener CSKA, Grk Dimitrios Itoudis, 14 godina bio je Obradovićev pomoćni trener i za ruskog diva bi to bila sjajna priča da učenik nadjača učitelja.

Draperu treći Final Four

Da bi ušao u finale, Itoudis će morati nadmudriti svog sunarodnjaka Georgiosa Bartzokasa i njegov Lokomotiv iz Krasnodara za koji igra i bivši hrvatski reprezentativac Dontaye Draper.

– Ovo mi je treći Final Four i četvrta sezona u Euroligi, pri čemu se na prva dva turnira, u dresu Reala, baš i nisam naigrao. Jednom zbog slomljene ruke, a drugi put zbog statusa u momčadi.

Prije pet godina, Draper je igrao Final Four Eurokupa.

– Tada je s Cedevitom bilo slično kao i sada s Lokomotivom. Nitko od nas nije to očekivao.

I Draper misli da Fener neće tek tako izaći na kraj s Baskonijom:

– Perasović je sjajno pripremio momčad i bit će to velika borba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije