Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Pellegrini tri godine na klupi West Hama, Favre novi trener Borussije

Manuel Pellegrini
Foto: Reuters/PIXSELL
22.05.2018.
u 13:28

Pellegrini je u Engleskoj vodio Manchester City od 2013. do 2016. godine s kojim je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka, no usto je na Etihad donio još samo dva Liga kupa (2014, 2016).

Engleski nogometni prvoligaš West Ham United u utorak je objavio kako je za novoga menadžera imenovao čileanskog trenera Manuela Pellegrinija (64) s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

- Bilo je važno da na klupu dovedemo nekoga koji ima iskustva u vođenju momčadi u Premier ligi. Manuel sa sobom nosi reputaciju trenera koji gaji napadački nogomet i vjerujemo kako će svojim prisustvom privući mlade talentirane igrače u naš klub - objavio je supredsjednik West Hama David Sullivan.

Pellegrini je u Engleskoj vodio Manchester City od 2013. do 2016. godine s kojim je u prvoj sezoni osvojio naslov prvaka, no usto je na Etihad donio još samo dva Liga kupa (2014, 2016).

Nakon Cityja Čilenac je dvije godine proveo u kineskom Hebei Fortuneu.

Osim iskustva iz engleske lige, Pellegrini je u Europi radio i u Španjolskoj gdje je vodio Villarreal, Real Madrid i Malagu, a prethodno je bio trenerom i argentinskog velikana River Plate.

Pellegrini će na trenerskoj klupi "čekićara" naslijediti Davida Moyesa, koji je vodio West Ham sedam mjeseci. Prije Moyesa, početkom ove sezone West Ham je vodio bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Favre novi trener Borussije Dortmund

Švicarski trener Lucien Favre, koji je do sada bio trener francuskog prvoligaša Nice, novi je trener Borussije Dortmund s kojom je potpisao ugoVor na dvije godine, objavio je njemački klub u utorak. 

- Dovođenje Luciena Favrea za trenera predstavlja važan dio obnove naše momčadi - navodi u priopćenju kluba sportski direktor Dortmunda Michael Zorc.

Šezdesetogodišnji Favre će na klupi Borussije zamijeniti Austrijanca Petera Stögera koji je taj posao preuzeo u prosincu prošle godine, ali mu ugovor nije produljen zbog razočaravajućih rezultata.

- Dortmund je među najinteresantnijim klubovima Europe i zato sam sretan jer se vraćam u Bundesligu - kazao je Favre koji je ranije u Njemačkoj trenirao Hertu iz Berlina i Borussiju Mönchengladbach.

Borussia je ovu sezonu završila na četvrtom mjestu, sa 29 bodova manje od prvaka minhenskog Bayerna, ali je ostvarila plasman u Ligu prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije