Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestanimo sa sukobima

Otac Novaka Đokovića objasnio zašto mu sin navija za Hrvatsku

29.05.2019.
u 08:41

Nogometaši hrvatske reprezentacije njegovi su prijatelji. On je navijao za svoje prijatelje. Moramo prestati s tim sukobima, rekao je Srđan Đoković

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković uoči Grand Slam turnira na Roland Garrosu dao je intervju u kojem se ponovno dotaknuo Hrvatske. Dio javnosti u Srbiji zamjera mu to što je podržao hrvatske sportaše.

– Određenim ljudima ne odgovaraju mir, poštovanje i sklad, nego stalno stanje konflikta. To je sve što mogu reći na tu temu – izjavio je prvi reket svijeta.

1/5

Gostujući u jednoj emisiji na RTS-u Novakov otac Srđan Đoković objasnio je zašto njegov sin navija za Hrvatsku, prenosi Kurir.

– Novak je netko tko predstavlja Srbiju i Srbe onakve kakvi jesu, a ne kao genocidan narod kako nas neki sa zapada pokušavaju predstaviti – rekao je Srđan Đoković.

– To je kućni odgoj. Nema uspješnog društva bez uspješne obitelji. Nama su urušili obitelj i zato nam se događa mnogo toga lošeg – rekao je Novakov otac te odgovorio na pitanje zašto je problem što mu sin navija za Hrvatsku:

– Pa, oni su nam susjedi. Nogometaši hrvatske reprezentacije njegovi su prijatelji. On je navijao za svoje prijatelje. Moramo prestati s tim sukobima.

Kada su prije nekoliko godina bile poplave, Novak Đoković svima je pomogao.

– Sjećate se poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, Novak nije pomogao samo Srbiji već i Hrvatskoj i BiH. To je za njega bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. Ne možemo se drukčije ponašati – istaknuo je Srđan Đoković.

– Kada se ženio, došao mi je i rekao: ''Tata, ženim se. Svadba će biti na Svetom Stefanu.'' Kažem: ''Zašto, sine, Sveti Stefan? Pa, tvoj grad je Beograd, tvoja je zemlja Srbija.'' A on mi odgovori: ''Molim? Pa, jesi li mi cijeli život govorio da je to jedna zemlja i jedan narod?'' – prisjetio se Novakov otac.

– Ne možemo se više oslanjati na političare koji huškaju narod jedan na drugi. Ne, mi smo jedno i tako treba biti i ostati. Jedino tako možemo dalje. Mi smo mali. Imali smo sreću živjeti u velikoj, prelijepoj Jugoslaviji. Bili smo priznati i poznati u cijelom svijetu. Naš ''crveni pasoš'' bio je fantastično priznat svugdje u svijetu. To više nije tako, sada smo podijelili na nekoliko malih državica koje nitko ne poznaje niti obraća pažnju na nas. Jedini način da se vratimo na postolje jest da se ujedinimo – zaključio je Srđan Đoković. 

>> Tko su najplaćeniji hrvatski sportaši pogledajte u video na vrhu teksta

Komentara 117

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
09:04 29.05.2019.

nikad više

OV
Ovozemaljski
09:36 29.05.2019.

Đoković je odličan čovjek i odličan sportaš, ali Hrvati i Srbi su plemena koja ne mogu funkcionirati ujedinjeni i to nas je povijest naučila, ali zato možemo poštivati jedni druge i prestati sa mržnjom.

GA
GandalfovBrat
09:09 29.05.2019.

najgori su mi ti "svi smo mi isti, trebamo bla bla". ok ako smo svi isti, što ne nastupaš za sloveniju, hrvatsku ili makedoniju? nije da to želim, al zašto ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije