Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi su ga željeli vidjeti

Novinar Večernjeg lista gledao je Maradonu uživo: Jedan igrač ga je zasjenio

Hrvatska - Argentina
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/16
26.11.2020.
u 11:53

- Maradona je 1986. doveo Argentinu do titule prvaka svijeta uz neusporedivo slabije suigrače nego što ih je kasnije imao Messi - istaknuo je Tomislav Dasović

Zbilo se to 4. lipnja 1994. godine. Hrvatska je tada bila praktički tek rođena država, još uvijek pogođena nesretnim ratnim zbivanjima, kada je Argentina predvođena Diegom Armandom Maradonom zaigrala ispred 40 tisuća gledatelja u prijateljskoj utakmici u Zagrebu. 

Taj veliki sportski doživljaj ostao je urezan i u sjećanje novinara Večernjeg lista Tomislava Dasovića, koji je istaknuo da u njegovim očima nitko ni danas nije ravan argentinskom nogometnom virtuozu: 

- Kao i svakog ljubitelja nogometa jako me pogodila vijest o Maradoninoj smrti jer Maradonu sam kao nogometaša zaista obožavao, gledao sam njegove utakmice u svojoj tinejdžerskoj dobi.

I koliko god sam poslije toga gledao druge velike nogometaše, a i dan danas uživam u majstorijama Messija i Ronalda, ostat ću pri tome da je Maradona najveći nogometaš kojeg sam ikad vidio na djelu. Počašćen sam činjenicom što sam gledao uživo u Zagrebu - kazao je Tomislav Dasović u uvodu i ispričao anegdotu vezane uz utakmicu.

Hrvatska - Argentina
1/16

- Utakmica je završila 0:0, nije bilo nekih uzbuđenja i pretjeranih šansi, a ako me sjećanje dobro služi, najbolji igrač u kojeg su svi gledali, naravno uz Maradonu, bio je naš desni bek Dževad Turković, otkriće izbornika Miroslava Ćire Blaževića.

Maradona ili Messi? 

- Kada govorimo o usporedbi Maradone i Lionela Messija, činjenice su sljedeće, Diego je bio svjetski prvak s Argentinom, a Messiju to nikada nije uspjelo. Mislim da sam time dovoljno rekao.

Ali dodat ću još i to da je Maradona 1986. doveo Argentinu do titule prvaka svijeta uz neusporedivo slabije suigrače nego što ih je imao Messi. I sami Argentinci će se složiti da je Maradona njihovo najveće božanstvo - naglasio je Dasović.

Komentara 7

CA
cortesova arkebuza
13:55 26.11.2020.

Gledao sam sve utakmice SP u Meksiku na TV. Sjećam se vrlo dobro utakmice Argentine protiv Engleske. Rat na Malvinima i poraz ostao je Argentincima kao duboki trn u njihovom ponosu. Prijatelji sa kojim sam gledao utakmicu i ja osobno uhvatili smo se za glavu kod je dao drugi gol, hodali po stanu i držali se za glavu. Gol kakvom smo bili svjedoci na TV, bio je djelo nogometnog genijalca, nogometnog fakina kod prvog gola kad im je uvalio rukom gol i apsolutni genijalac kod drugog gola. Možda i imaju pravo oni koji kažu najbolji gol svih vremena. Velika podij, SP, utakmica protiv “neprijatelja” i 115.000 gledatelja na Azteka stadionu. Otišao je prije Pelea, prebrzo. Nije me bilo briga za njegov privatni život. Gledam ono što je ostavio u naslijeđe, navijačima iz cijelog svijeta i svojoj zemlji. Iskreno za Argentinu znam u prvom redu zbog Maradone. SP u Maksiku i titula prvaka sa jednom dosta skromnom momčadi govori koliko je radio razliku na terenu. Osim njega sjećam se iz te reprezentacije Jorge Valdana koji je tada mislim igrao za Real. Kad danas vidimo da Messi sa puno boljom momčadi Argentine ni Coppa America nije u stanju osvojiti postaje smiješno uspoređivati ih. Neka mu je laka zemlja. Ostaje u sjećanju svih koji su ga gledali i uživali u njegovom nogometu. Nogometni “vanzemaljac”.

ST
stefj
12:19 26.11.2020.

Sigurno jedan od najvećih, po meni najveći. Skoro sam je doveo Argentinu do naslova svjetskih prvaka i Napoli do naslova prvaka Italije i pobjednika kupa UEFA... A nogomet je onda bio puno grublji, ako gledate startove na Maradoni, 2/3 njih danas bi bili za direktni crveni...

NI
Nini istrijan
08:46 27.11.2020.

Slazem se da Argentina nije imala dobar tim u usporedbi sa onim 1978 god. npr. sa Mariom Kempesom na celu.To je bila najbolja reprezentacija Argentine uopce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije