Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi stadion

Kantrida još nije u izgradnji, Rujevica je odlična

29.07.2015., Rijeka - Nogometni stadion Rujevica na kojem ce se igrati nadolazece utakimice domaceg prvenstva, postavljen je i kavez za gostujuce navijace. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
18.08.2015.
u 12:29

Ono što je izvjesno, za sada nikakvi radovi na izgradnji potpuno novog stadiona podno stijena Kantride nisu počeli, najavljeni su za prosinac.

Prvi pravi derbi Prve HNL u kojem su se sastali Rijeka i Hajduk na Rujevici položio je ispit, barem što se tiče navijačkih izgreda. Nije bilo baklji, ono “grudanje” navijača Rijeke sa zastavicama za dekoraciju “mala je beba” prema nekim stvarima koje pamtimo. Ovaj je stadion moderniji, komforniji nego što je to prije bila Kantrida.

Povijest dvoboja Rijeke i Hajduk najčešće je nudila napetosti, bacanje baklji. Tako je to, u navijačkom svijetu poznato je da se Torcida i BBB ne vole, ali se poštuju, a Torcida i Armada se mrze. Može ostati gorak okus zbog onog prostora za gostujuće navijače, to je pravi pravcati kavez oboružan ogradama sa svih strana. No, ionako je, barem ako se sluša vodstvo Rijeke, Rujevica privremeno boravište kluba dok se ne izgradi novi stadion na Kantridi.

Druga je stvar što će se Rujevica vrlo skoro pretvoriti u stadion na kojem će Rijeka igrati najmanje dvije sezone, možda i dulje. Ono što je izvjesno, za sada nikakvi radovi na izgradnji potpuno novog stadiona podno stijena Kantride nisu počeli, najavljeni su za prosinac. Ako krenu, jer tek se imaju ishoditi brojne dozvole, dio stadiona ulazi u prostor pomorskog dobra. U igru će ući Ministarstvo pomorstva koje treba dati koncesiju, svoje moraju reći Županija i Grad... Puno se preduvjeta mora ispuniti kako bi radovi počeli.

A ovaj novi stadion na Rujevici je interesantan, širi je nego što je to bila nekad travnata površina na stadionu podno stijena. Na Rujevici ima i još prostora za proširenje kapaciteta.

>>Strahonja se izgubio! Kek: To neću komentirati

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
15:40 18.08.2015.

Ovo se zove priprema terena za ne započet novi stadion na Kantridi.

MA
mak128
13:46 18.08.2015.

to nije istina jer mi iz dinama mrzimo torcidu vise nego ikog,zbog orjune

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije