Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAX!

Novi medvjed Matt Siddall: Zna za Dražena i Ivaniševića

\'02.01.2012., Zagreb - Hokejaski klub Medvescak predstavio je novog igraca Matta Siddalla, te je odrzao press konmferenciju povodom Ice Fevera. Matt Siddall Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
20.01.2012.
u 12:50

– Hrvatice su zaista predivne žene, no to je sve što ću reći, u Kanadi me čeka moja lijepa Merry... – kaže miljenik Zagrepčanki.

Hokejaš Medveščaka Matt Siddall (27) nije mogao zamisliti ljepšu premijeru pred zagrebačkom publikom. Nakon što je prije dva tjedna došao iz najstarijeg britanskog kluba, škotskog Fife Flyersa, hrvatskoj se publici predstavio u prvoj utakmici Arena Ice Fevera, pred 15.200 navijača.

– Bilo je fantastično, to mi je jedno od najzabavnijih iskustava u životu. Oduševilo me koliko su navijači glasni i ludi.

Igrao je jednom pred 12.000 navijača, ali nisu ga se dojmili kao naši.

– Nisu bili ni približno glasni kao Medveščakovi navijači. Atmosferu u Zagrebu neću zaboraviti do kraja života.

Navijače Medveščaka Siddall je upoznao preko YouTubea.

– Kada sam saznao da dolazim u Medveščak, tata mi je poslao linkove videa s YouTubea i rekao mi da pogledam koliko su navijači ludi i glasni. Bilo mi je približno jasno, ali uživo je to izgledalo još puno, puno bolje. Uh, krov se užario od lude atmosfere – opisao je Siddall.

Zagrepčanke lude za Mattom

Kada je dobio ponudu Medveščaka, nije dugo dvojio.

– Iskreno, nije bilo lako ostaviti suigrače u Škotskoj, no ovakvu priliku nisam želio propustiti. Nakon razgovora s trenerom Raymondom i mojim prijateljima Waughom i Naglićem, koji su sada u Medveščaku, nisam imao dvojbe.

Priznaje da o Hrvatskoj ne zna baš puno. Što vam prvo padne na pamet kada netko spomene našu zemlju?

– Vaš legendarni tenisač Ivanišević i onaj sjajni košarkaš koji je poginuo u prometnoj nesreći. Petrović, da tako se zove – iznenadio je poznavanjem našeg sporta Siddall.

A jeste li čuli za skijašicu Janicu Kostelić?

– Nemam pojma da je to skijašica, no gledao sam neki dan na televiziji slalomsku utrku Svjetskoga kupa i iznenadilo me da se održava u Zagrebu. Iskreno, ne znam puno o Hrvatskoj, ali imam prijatelja koji se prošle godine oženio djevojkom koja je podrijetlom Hrvatica, pa mi je pokazivao fotografije s odmora u vašoj zemlji. Oduševile su me slike obale.

A Matt je, pak, oduševio navijačice Medveščaka, koje su nakon njegova predstavljanja rekle da je momčad dobila najzgodnijeg medvjeda.

– Nisam imao pojma, ali lijepo je to čuti. No u Kanadi me čeka moja Merry – odmah se ogradio Siddall i dodao:

– Hrvatice su predivne i jako drage žene, uvjerio sam se u to već u ovo kratko vrijeme u Zagrebu. No to je sve što ću reći.

U Zagrebu uživa, već je uspio malo i razgledati grad.

– Uživam u Zagrebu, sve što sam vidio predivno je. Lako sam se uklopio i u momčad.

Najviše ga zasad muči promet.

– Srećom, dosad nisam previše vozio, idem na trening sa suigračima. No, kad-tad morat ću shvatiti kako da dođem do dvorane.

Hrvate je usporedio sa Škotima.

– Prijateljski ste raspoloženi, baš poput Škota. Primjerice, prvi dan u Zagrebu nikoga nisam znao, a htio sam nešto pojesti. Ušao sam u pekarnicu, no problem je bio što sam imao samo eure. No gospođa na blagajni razmijenila mi je svoj novac. To mi je bio sjajan prvi dojam.

U škotskim Fife Flyersima ove je polusezone u 31 utakmici zabio 16 golova, uz 15 asistencija.

– U Škotskoj mi je bilo odlično, puno sam igrao, no u Škotskoj su mi najbolji ljudi koje sam upoznao. Škotski viski također nije loš, pogotovu kada shvatite kako se pije, iako nisam ljubitelj žestokih pića. Najviše sam volio popiti Guinness.


Voli čitati i planinariti

Rangers ili Celtic?

– Uh, nisam želio odabrati stranu, jer Škoti su doista ludi zbog toga.

Matt Siddal došao je kao zamjena Pascalu Morencyju, koji je bio glavni čovjek za tučnjavu u Medveščaku. Novi igrač dokazao se već u prvoj utakmici, kada je primio i bacio na leđa igrača Graza. A i snimke s YouTubea pokazuju da voli “šoru”.

– Ma nisam tip koji traži tučnjavu, samo igram jako čvrsto, pa onda ispadnem grub. Napravit ću sve što treba za momčad i za pobjedu. Bude li trebalo, za suigrače ću se i potući – rekao je Siddal i dodao:

– Suigrači su odlični, svi su na zemlji, nitko ne glumi zvijezdu, a i lako mi je bilo uklopiti se jer ima puno Amerikanaca. Mislim da možemo osvojiti i naslov.

Dojmio ga se i trener Marty Raymond.

– Vrlo je dobar trener, ne samo tehnički i na ledu nego i sjajno analizira ljude, profesionalan je, iskren, ostavlja snažan prvi dojam.

Siddal ima i fakultetsku diplomu.

– Studirao sam na Sveučilištu Michigan, zajedno sa sadašnjim suigračem Naglićem. Završio sam ekonomski menadžment.

Otkrio je i što najviše voli uz hokej.

– Čitati, putovati, planinariti, boraviti u prirodi... Imam i psa, rodezijskog goniča, koji će uskoro stići u Zagreb.

A kakvu glazbu slušate?

– Slušam zaista sve, ali najviše volim rock’n’roll. No i kanadsku country-glazbu, koja me podsjeća na dom.

Na kraju intervjua Siddall nas je iznenadio rekavši na tečnom hrvatskom “hvala”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije