Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA UTAKMICA

Njemačka u jubilarnoj 1000. utakmici izvukla remi s Ukrajinom

Germany - Ukraine
Foto: Marcus Brandt/DPA
1/4
12.06.2023.
u 23:11

Utakmica u Bremenu imala je humanitarni karakter, a Njemački nogometni savez (DFB) dobiveni novac prosljeđuje za projekte i inicijative u Ukrajini.

Nogometaši Njemačke i Ukrajine su u Bremenu odigrali neriješeno 3-3 u prijateljskoj utakmici koja je ujedno bila i jubilarna, tisućita utakmica Elfa. Njemačku je u vodstvo doveo Niclas Fullkrug u šestoj minuti, a Ukrajina, koju je po prvi puta vodio novi izbornik Sergij Rebrov,  izjednačila je u 19. minuti preko Viktora Cigankova. Ukrajina je povela četiri minute kasnije, kada je Antonio Rudiger postigao autogol, a veznjak Girone Cigankov je drugim golom na utakmici povisio rezultat na 3-1 u 56. minuti. Njemačka je stigla do remija golovima Kaija Havertza u 83. i Joshue Kimmicha u prvoj minuti nadoknade vremena iz jedanaesterca.

Utakmica u Bremenu imala je humanitarni karakter, a Njemački nogometni savez (DFB) dobiveni novac prosljeđuje za projekte i inicijative u Ukrajini.

Ovaj remi dolazi manje od tri mjeseca nakon poraza od Belgije u Kölnu (3-2), prvog od Crvenih vragova od rujna 1954. godine.Za godinu i dva dana (14. lipnja 2024.) Njemačka će na domaćem terenu u Münchenu igrati uvodnu utakmicu Europskog prvenstva, kojeg je domaćin.

Njemačka će ovog mjeseca odigrati još dvije prijateljske utakmice - protiv Poljske (16. lipnja) i Kolumbije (20. lipnja).

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo Ukrajina gostuje u Makedoniji (16. lipnja), a tri dana kasnije igrat će protiv Malte u Trnavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije