Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni Švabo

'Nisam dobio posao jer je netko ispričao da imam nešto protiv Srba'

Ivica Osim
Foto: Tino Jurić/Pixsell
22.01.2020.
u 12:01

Ivica Osim nezadovoljan je u kojem je smjeru krenuo moderni nogomet

Ivica Osim (78) nažalost zbog narušenoga zdravlja na nogometne stadione odlazi samo povremeno. Uglavnom živi u Grazu, a sport kojem je posvetio život prati uz male ekrane. 

Zbog toga je novinaru portala SPOX kazao da se osjeća poput ptice u kavezu, pa naglasio kako ga silno boli što se ne može posvetiti trenerskome poslu.

- Gledam gotovo sve utakmice koje prenose, ali jedno je gledati, a drugo raditi - kazao je u uvodu, pa se prisjetio zašto svojedobno nije preuzeo bečki Rapid.

- Bilo je to razdoblje kada je u BiH bio rat. Netko od menadžera u klubu je ispričao da sam nacionalist, da sam protiv Srba i da ne bih bio dobro rješenje za klub. A mene politika nije nikad zanimala - objasnio je Osim zašto nije angažiran, odnosno kako ga je put odveo u Sturm s kojim je osovojio dva naslova prvaka Austrije, ušao u Ligu prvaka, ali i osvojio tri Kupa.

Dotaknuo se i modernog nogometa, stvarnosti koja nas okružuje:

- Danas samo bogati klubovi mogu doći do najvećih rezultata jer dovode najbolje igrače i trenere. I stalno ih mijenjaju. Mislim da to dovodi do nezadovoljstva među publikom, jer se više misli o novcu nego o samom nogometu. Morala bi se stvoriti neka pravila, na to obratiti pažnju, jer nogomet ne smije umrijeti. 

Ključne riječi

Komentara 10

BE
Beskucnik
19:11 22.01.2020.

Izmisljate pa otkud bi Hrvat ozenjen muslimankom ,iz opkoljenog Sarajeva mrzio Srbe to je glupost ,pa zasto bi ih mrzio ,to je divan narod ,sa brda su bacali cvijece na opkoljen grad i placali rezije ljudima ,struja voda plin grijanjee ,cak i hranu pa tko ne bi volio tako divan narod ,evo 30% ljudi u Hrvatskoj ih obozava

Avatar mustafa1
mustafa1
18:39 22.01.2020.

osim je teska jugoslavencina tako da je to da mrzi srbe cista laz a sto se tice trenerskog znanja,austrija je njegov maksimum. hrvatski treneri su vodili svijetske klubove i osvajali prvenstva sa njima pa i hrvatsku reprezentaciju koja nesto znaci u svijetu nogometa,osim je mali mis.

KA
kajinx
14:11 22.01.2020.

Ivica, legenda! Virtuoz na terenu, gospodin u privatnom životu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije