Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLANKIN BRAT

Nikola će nositi Hajduk, on je klinac iz kvarta, iz ulice

18.02.2014.,Split Prijateljska nogometna utakmica u Poljudu u povodu 103. ro?endana domacina izme?u Hajduka i Udinesea. Nikola VlaÂ?i?¦. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.07.2014.
u 16:45


Hrvatska visašica nije silazila s društvenih mreža dok je brat oduševljavao u Irskoj.

Ne tako davno smiješio se brk Joška Vlašića. Sin Nikola je s nešto više od 16 godina u veljači debitirao za Hajduk u prijateljskoj utakmici protiv Udinesea.

– Taj 18. veljače ostat će zapisan u našoj obitelji – govorio je tada Joško.

Bilo je to prije pet mjeseci. Sada je stigao novi datum za povijest. Nikola je 17. srpnja postao najmlađi debitant u Hajdukovim europskim utakmicama, najmlađi strijelac... Kakva priča. Joško ovaj put nije želio govoriti o vječnom zapisivanju datuma. Kako je mali krenuo, ta će izjava uskoro biti izlizana. Iskusni Joškov brk spušta loptu na zemlju, ne želi biti u prvom planu.

Puno povjerenje

– Ne smije biti uzdizanja u uspjehu, ali ni padanja u depresiju kada dođu lošiji dani. Treba samo nastaviti raditi, imati puno povjerenje u Hajduk, trenera Tudora i ostale – kaže Joško.

To "treba nastaviti s radom" je ono najvažnije što stoji iza iznimnog talenta Nikole Vlašića. Uopće, dvojbi nema, pred njim je velika karijera. Uostalom, već je odavno zapisan u bilježnicama najvećih svjetskih klubova. Naznake je dao davno, a prava pomama počela je kada je u utakmici U-19 reprezentacija zabio Engleskoj. Izbornik Zoran Vulić ubacio ga je u vatru.

– Treba ostati čvrsto na nogama i dalje raditi. Glupo je sada govoriti znao sam, i ovo, i ono. Vlašić je izniman talent, bude li se razvijao kao i do sada, pred njim je velika karijera – kaže Vulić.

I u Dundalku su ga pratili emisari velikih klubova. Vlašićeve utakmice bit će pod posebnom paskom. Ali, tata Joško nigdje se ne žuri, svi su planovi vezani za Hajduk. Svjestan je da je Nikola, zvani Niksi tek na početku.

– U Splitu su najstroži suci na svijetu, kad ti oni dignu peticu, onda možeš gdje hoćeš – kaže Joško.

Otpočetka je znao što radi. I kad su ga gledali kao ludog ambicioznog roditelja kada je govorio da će Nikola biti igrač za Barcelonu, ali i sada kada Nikola počinje ostvarivati ono što je predviđao.

– Nikola će biti polušpic europskog kalibra –- govorio je Joško Vlašić prije jedanaest godina.

Poslali smo mu SMS u trenutku kada je Nikola postigao taj povijesni gol.

San postao java

– Kada san postane java – kratko je odgovorio Joško.

Taj san, koji je Nikola sada pretvorio u javu, počeo je još davno. Gotovo od njegova rođenja Joško je znao da Nikola ima sve predispozicije za sjajnog nogometaša. I ubacio ga je u trenažni proces, od igranja na male golove, dva na dva, pa tri na tri...

Priča traje i dalje, još uvijek Joško svaki dan dolazi po Nikolu na trening, u automobilu ga čeka pripravljeni napitak za vraćanje energije. Svaki detalj svih ovih godina pomno je isplaniran. Joško uvijek ima pogled prema naprijed.

– Nikola će nositi Hajduk, bit će to velika priča. On je klinac iz kvarta, iz ulice – prije godinu dana predvidio nam je Joško.

Njegova predviđanja su se obistinila. Za sada je sve napravio kako treba, nećemo ni sumnjati da se tako neće nastaviti. Uostalom, s Blankom je sve predvidio, sve se dogodilo kako je rekao. Obitelj Vlašić, jedna od najsportskijih u Hrvatskoj, dobila je novu zvijezdu. I Blanka je sada počela pratiti nogomet. Nije silazila s društvenih mreža dok je Nikola oduševljavao u Irskoj.

– To je moj najmlađi brat, najmlađi je igrač u povijesti Hajduka u europskim utakmicama – ponosno je sestra objavljivala podatke.

>>Hajduk, Rijeka i Split pobijedili - prekrasna večer za hrvatski nogomet!

>>'Andrijašević je prodan preko posrednika bez kontakta s neprijateljem Mamićem'

Komentara 4

MI
mirsaanjac
17:27 19.07.2014.

Ovo je zaista pretjerivanje . Mali je zabio pogodak i vec ga kuju u zvijezde a upravni odbor vec gleda kome bi ga mogli prodati

ZO
zoom
20:26 19.07.2014.

prava smijurija, dao je gol nekakvom bezveznom dundalku i maltene je u rangu messia i ronalda!?! tragikomično!

Avatar josip.prelcec.58
josip.prelcec.58
22:28 19.07.2014.

Vi niste normalni, e moji novinari i onda se pitate zašto vas mrze i seru po vama.Dali vi proćitate ponekad što napišete,samo me zanima gdje ste kupili diplomu jadni st...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije