Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆENI USPJEH

Hajduk, Rijeka i Split pobijedili - prekrasna večer za hrvatski nogomet!

Armada
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
17.07.2014.
u 22:34

Rijeka je pobijedila 1:0, Splićani preokrenuli od 0:1 do 2:1 i Hajduk je slavio sa 2:0.

Hrvatski predstavnici u Europskoj ligi u u drugom pretkolu napravili pravo iznenađenje time što su opravdali uloge favorita i slavili! Rijeka je bila bolja od Ferencvarosa sa 1:0, Split je od 0:1 protiv Hapoela stigao do 2:1 i Hajduk je u Irskoj svladao Dundalk sa 2:0.

Nije bilo lako, tek je Hajduk riješio pitanje pobjednika u prvih deset minuta, dok je u Rijeci i Splitu sve došlo "na svoje" tek 15 minuta, odnosno pet minuta, prije kraja susreta, a na obje utakmice pobjeda je stigla nakon udarca s bijele točke.

Splićane je u 31. minuti šokirao Buzaglo udarcem s tridesetak metara, koji je zasjeo u sami gornji kut Vukovićeva gola. Nakon toga su Izraelci mogli i "podebljati" vodstvo, ali na poluvrijeme su otišli s tim minimalnim vodstvom. Istovremeno, Rijeka je pritisnula Ferencvaros, mađarsku ekipu koja nije imala udarca prema golu u devedeset minuta (!), ali bilo je 0:0 nakon 45 minuta. Tek je Hajduk, čiji je susret počeo 15 minuta kasnije nego ovi na hrvatskim terenima, vodio pogotkom Caktaša od devete minute.

No u drugom dijelu sve se promijenilo, Rijeka i Split su pritiskali, a Hajduk se branio i branio. I zapamtit ćemo razdoblje od 75. do 85. minute kao najplodnije jer u 78. je Dujmović zabio glavom za 1:1 u Splitu, Rijeka je pritiskala i izborila kazneni udarac te postavila konačnih 1:0 u 85. minuti, da bi u 86. Bilić s bijele točke zabio za 2:1 protiv Hapoela, a samo koju minutu kasnie iz Irske je stigla vijest da je zabio Nikola Vlašić - najmlađi debitant i strijelac u povijesti Hajduka u europskim susretima! Ima 16 godina, 4. listopada će navršiti 17!

Predivna večer za hrvatski nogomet!

RIJEKA - FERENCVAROS 1:0 (Krstanović 85'p)

SPLIT - HAPOEL BEER SHEVA 2:1 (Dujmović 78', Bilić 86'p/Buzaglo 31')

DUNDALK - HAJDUK 0:2 (Caktaš 9', Vlašić 75')

>> Hajduk, Rijeka i Split doznali protivnike u drugom pretkolu Europske lige

Komentara 12

Avatar franioprvi
franioprvi
23:33 17.07.2014.

Ovo je super za nas koeficijent.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
22:45 17.07.2014.

Sva tri pobijedila, i jučer dinama... konačno nešto pozitivno... bar će nam se koeficijenti malo podebljati. .. bravo!

DR
draxy
00:08 18.07.2014.

Kad gledamo rezultate klubova iz regije vidimo da kod nas smanjenje broja klubova Prve lige donosi koncetraciju kvalitete pa su ovakvi rezultati očekivani.Još malo da poradimo na kvaliteti stadiona pa će nam i klupski nogomet krenuti u smjeru u kojemem reprezentacija već dulje ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije