Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL liga

Pobjeda Blackhawksa od posebnog značenja za Kanea i trenera Quennevillea

Patrick Kane
Reuters/Pixsell
04.04.2016.
u 15:15

Pobjeda Chicago Bullsa bio je 800. trijumf u NHL-u njihovog trenera Joela Quennevillea.

Predvođeni Patrickom Kaneom koji je zbaio tri gola Chicago Blackhawks su sinoć sa 6-4 slavili protiv Boston Bruinsa.

Ova pobjeda Chicago Bullsa je ujedno 800. pobjeda u NHL-u njihovog trenera Joela Quennevillea. Kane je zahvaljujući sinoćnjem učinku osvojio četiri boda i ove je sezone ukupno zabio 43 gola. Quenneville je postao drugi trener u povijesti NHL-a koji je ostvario 800 pobjeda, priključivši se Scottyju Bowmanu (1,244).

Blackhawks su uspjeli do pobjede doći unatoč naletu Bruinsa koji su zabili četiri gola zaredom od kraja druge trećine i u prvih deset minuta zadnje trećine. Strijelci za Boston (41-30-8) su bili David Pastrnak i Patrice Bergeron koji su zabili po gol u razmaku od 11 sekundi u zadnjih 15 sekundi druge trećine prije nego su opet Bergeron i Brad Marchand zatresli suparničku mrežu u zadnjoj trećini. Kane je zabio gol u prvoj trećini te je asistirao Artemiju Panarinu za pogodak u drugoj trećini čime je stigao do 100 bodova.  

U drugoj je trećini Kane zabio dva gola za Chicago. To je prvi put da je Kane sakupio 100 bodova u devet sezona koliko igra u NHL-u i prvi je igrač Blackhawksa koji je sakupio troznamenkasti broj bodova od Jeremyja Roenicka iz sezone 1993./94. Osim toga, Kane je prvi američki hokejaš koji je stigao do 100 bodova od Douga Weighta iz sezone 1995./96. Ovaj hat trick mu je drugi ove sezone.

Jonathan Toews i Artemi Anisimov su zabili preostala dva gola za Blackhawkse.

Boston pred sobom ima tri utakmice i zaostaje jedan bod za Philadelphia Flyersima u borbi za drugu wild card za doigravanje Stanley Cupa u Istočnoj konferenciji. Bruins također imaju jedan bod zaostatka za Detroit Red Wingsima u borbi za treće mjesto u Atlantskoj diviziji. 

>>Velika pobjeda Philadelphije protiv Ottawe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije